Trauslas, pūkainas un vecmāmiņas Kētes piparkūkas. Trīs dažādas piparkūku receptes
Ziemassvētku svētku garša
Ziemassvētki tuvojās, un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks iegrimt svētku atmosfērā, kas virmo gaisā. Piparkūkas ir viens no neatņemamiem Ziemassvētku našķiem, kas silda sirdis un atgādina par ģimenes tradīcijām. Tās ir gan trauslas un pūkainas, gan pildītas mīlestībā, un bieži vien to pagatavošanai tiek izmantotas mīklas, kas tiek pārmantotas no paaudzes paaudzē.Trauslas Kētes piparkūkas
Pirmajā receptē piedāvājam pagatavot trauslās Kētes piparkūkas, kas ir lieliski piemērotas, lai izrotātu svētku galdu vai dāvinātu mīļajiem. Šīs piparkūkas ir vieglas un kraukšķīgas, un tās droši var izmantot gan kā našķi, gan kā rotājumus Ziemassvētku eglītē. **Sastāvdaļas:** - 250 g miltu - 100 g cukura - 75 g sviesta - 1 ola - 1 tējk. kanēļa - 1/2 tējk. ingvera - 1/4 tējk. kardamona - 1/2 tējk. cepamā pulvera - šķipsna sāls **Pagatavošana:** 1. Izkausē sviestu un sajauc ar cukuru līdz izveidojas viendabīga masa. 2. Pievieno olu un samaisa. 3. Lēnām pievieno miltus un garšvielas, līdz mīkla ir viendabīga. 4. Mīklu izvelmē un izgriež piparkūku formas. 5. Cep 180 grādos 8-10 minūtes.Pūkainās piparkūkas
Nākamā recepte piedāvā pagatavot pūkainas piparkūkas, kas ir īpaši mīkstas un burtiski kūst mutē. Šīs piparkūkas ir ideāli piemērotas tiem, kas mīl maigu un aromātisku našķi. **Sastāvdaļas:** - 300 g miltu - 150 g medus - 100 g cukura - 75 g sviesta - 1 ola - 1 tējk. kanēļa - 1 tējk. kakao pulvera - 1/2 tējk. cepamā pulvera - 1/4 tējk. sāls **Pagatavošana:** 1. Sviestu, cukuru un medu uzkarsē katliņā, līdz izkausējas. 2. Atstāj atdzist un pievieno olas. 3. Sajauc sausās sastāvdaļas un pakāpeniski pievieno pie mīklas. 4. Mīklu ļauj nostāvēties ledusskapī vismaz 2 stundas, pēc tam izvelmē un cep 10-12 minūtes 180 grādos.Vecmāmiņas piparkūku tradīcijas
Trešā recepte ir no vecmāmiņas krājumiem, kuras piparkūkas ir izsenis slavenas savas garšas un aromāta dēļ. Šīs piparkūkas ir ne tikai garšīgas, bet arī pilda mājīgas atmiņas par ģimenes svētkiem. **Sastāvdaļas:** - 250 g miltu - 100 g rupjā cukura - 150 g medus - 1 ola - 2 tējk. garšvielu maisījuma (cinnamons, ingvers, kardamons) - 1 tējk. cepamā pulvera - šķipsna sāls **Pagatavošana:** 1. Apvieno medu, cukuru un olas un silda uz mazas uguns, līdz cukurs izšķīst. 2. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un garšvielām. 3. Pamazām pievieno sausās sastāvdaļas pie slāpes mīklas, veidojot viendabīgu masu. 4. Ļauj mīklai nostāvēties 1-2 stundas, pēc tam izveido formas un cep 180 grādos 8-10 minūtes. Izbaudiet piparkūku cepšanu un dalieties savās svētku tradīcijās ar ģimeni un draugiem! Ziemassvētki ir laiks, kad sirds piepildās ar siltumu un mīlestību, un nekas nesniedz šo sajūtu labāk nekā garšīgas piparkūkas.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit