Trausli un plāni mati? Nekrītiet panikāSkaistumkopšana
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 15. aprīlis 10:01
  • NRA
  • 19

Trausli un plāni mati? Nekrītiet panikā

Trausli un plāni mati? Nekrītiet panikā

Matu izkrišana ir rūgta un pārliecību graujoša pieredze, kas var izraisīt dusmas, nemieru un arī bailes. Iemesli kāpēc tie paliek trauslāki un sāk izkrist ir ļoti daudz.

Stress

Viens no galvenajiem iemesliem, kas var izraisīt matu izkrišanu un to trauslumu, ir liels stress. Ja organisms tiek pakļauts ilgstošam un lielām emocionālajām pārslogām, tas var ietekmēt arī matu stāvokli.

Vīrusa saslimšana

Dažas vīrusu slimības var izraisīt matu izkrišanu un tādu stāvokli, kurā tie kļūst trauslāki un plānāki. Šajā gadījumā ir svarīgi atjaunot imūnsistēmu un veselību kopumā, lai mati atkal kļūtu spēcīgi un veseli.

Hormonālās izmaiņas

Hormonālā terapija, grūtniecība, dzemdības un menopauze ir tikai daži no situācijām, kurās ķermeņa hormonu līmenis mainās. Šādas izmaiņas var ietekmēt arī matu stāvokli, padarot tos trauslākus un veicinot izkrišanu.

Lai atjaunotu matu veselību

Ja jūtat, ka jūsu mati ir kļuvuši trausli un plāni, vispirms konsultējieties ar ārstu, lai noskaidrotu galveno iemeslu. Turklāt, pievērsiet uzmanību pareizai uzturam, lietojiet vitamīnu kompleksus un veselīgas matu kopšanas līdzekļus, lai veicinātu matu veselību un atjaunošanos.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas