Treniņi +7 grādos un 200 izlasītas grāmatas gadā - Urtāns atminas MSĢ laikusVieglatlētika
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Treniņi +7 grādos un 200 izlasītas grāmatas gadā - Urtāns atminas MSĢ laikus

Urtāna atmiņas par MSĢ treniņiem

Bijušais latviešu lodes grūdējs Māris Urtāns atminas savus laikus Murjāņu Sporta ģimnāzijā (MSĢ), kur viņš pavadījis lielu daļu ne tikai sporta karjeras, bet arī dzīves. Sarunā ar Sportacentrs.com Urtāns stāsta par grūtajiem treniņiem, kas bieži notikuši niansētā gaisa temperatūrā – ap +7 grādiem, kur temperatūras svārstības ir bijušas ikdienišķa parādība.

Apstākļi sportošanai un grāmatas

“Treniņi notika tik vēsā gaisā, ka dažreiz nācās domāt par to, kā saglabāt siltumu un koncentrēties uz svarīgākajām lietām,” teic Urtāns. Viņš arī atklāj, ka, neskatoties uz skarbajiem apstākļiem, viņš spējis izlasīt ap 200 grāmatām gadā, kas palīdzēja attīstīt prātu un saglabāt pozitīvu garastāvokli treniņu laikā. “Grāmatas man bija kā bēgšana no aukstuma. Tās sniedza iespēju garīgi pārkāpt pāri ikdienas grūtībām,” viņš piebilst.

Uzlabojumi un nākotnes cerības

Lai gan MSĢ apstākļi ir uzlabojušies, Urtāns izsaka nožēlu par to, ka situācija joprojām nav perfekta. Viņš mudina ne tikai skolas pārvaldi, bet arī visus sporta cienītājus rūpēties par sporta infrastruktūras attīstību, lai nākamajām paaudzēm sniegtu labākus treniņu apstākļus. “Čaks un neatlaidība ir svarīgi, taču arī vide, kurā strādājam, ir ļoti nozīmīga,” pauž Urtāns.

Noslēgums

Māris Urtāns ir spilgts piemērs tam, kā grūtības var veidot raksturu un sniegt motivāciju. Viņa pieredze Murjāņu Sporta ģimnāzijā ir ne tikai stāsts par fiziskās sagatavotības attīstību, bet arī par garīgo izaugsmi un neatlaidību, kas turpina iedvesmot jaunus sportistus šodien.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas