• 2024. gada 16. augusts 00:01
  • Delfi
  • 13

"Tumšie" Rīgas tuneļi: kā pasargāt sevi no kabatzagļiem galvaspilsētas centrā

Rīgas tuneļu bīstamība

Rīgas centrā esošie tuneļi un to tuvumā ir kļuvuši par karstām vietām kabatzagļu aktivitātēm. Kā nesen novēroja TV3 žurnālists Artūrs Špaks, šajās tumšajās vietās ne tikai viegli pazaudēt maku vai telefonu, bet arī sastapt kriminālās darbības veicējus, kas ir bruņoti ar piparu gāzi. Šādas situācijas radīja bailes gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem, kuri apmeklē galvaspilsētu.

Kabatzagļu iecienītās vietas

Centrālās stacijas tuneļi ir kļuvuši par iecienītākajām kabatzagļu medību vietām. Saskaņā ar Valsts policijas pārstāvi Līgu Dziļumu, šajās teritorijās kabatzagļi ir sastopami teju visu laiku, izraisot bažas par drošību. Tūristiem un ikdienas apmeklētājiem šīs zināšanas ir īpaši svarīgas, lai samazinātu krāpšanas risku.

Kā pasargāt sevi?

Lai pasargātu sevi no kabatzagļiem Rīgas centrā un tuneļos, eksperti iesaka ievērot vairākus drošības pasākumus. 1. **Izvairieties no vērienīgiem krājumiem**: Nevalkājiet līdzi lielas naudas summas vai dārgas rotaslietas. 2. **Maksas un telefoni droši**: Glabājiet maku un telefonu kabatā, kas ir tuvu ķermenim, izmantot slēgtas somas. 3. **Pievērsiet uzmanību apkārtējiem**: Esi modrs pret apkārtējo rīcību, pievēršot uzmanību cilvēkiem, kuriem ir aizdomīgs uzvedība. 4. **Cem treknām, pārpildītām vietām**: Ja iespējams, izvairieties no tumšiem tuneļiem un meklējiet drošāku maršrutu.

Noslēguma vārdi

Rīgas tuneļu drošības jautājums ir aktuāls, un, lai pasargātu sevi, ir svarīgi ievērot norādījumus un būt piesardzīgiem. Kamēr tiesībsargi cīnās ar šo problēmu, katram ir jāuzņemas atbildība par savu drošību, lai izvairītos no nepatīkamām situācijām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas