• 2024. gada 16. septembris 17:38
  • JAUNS.LV
  • 6

Tūrisms atdzīvojas: jūlijā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti par 7,2% vairāk ārvalstu un vietējo viesu nekā pērn

Tūrisma sektors atdzīvojas

Tūrisma nozare Latvijā turpina demonstrēt pozitīvas tendences, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. 2024. gada jūlijā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 400,7 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 7,2% vairāk nekā 2023. gada jūlijā. Šie skaitļi norāda uz ievērojamu tūrisma aktivitātes pieaugumu un liecina par nozares atgriešanos pie iepriekšējām apmeklējuma līmenēm.

Viesnīcu nakšu skaits pieaug

Papildus viesu skaita pieaugumam arī nakšu skaits, ko tūristi pavadījuši Latvijas tūristu mītnēs, ir palielinājies. Jūlijā viesi šajās mītnēs pavadīja kopumā 719,1 tūkstoti nakšu, kas ir par 2,2% vairāk nekā iepriekšējā gada jūlijā. Šis pieaugums norāda uz pozitīvām tendencēm ne tikai tūristu skaita palielinājumā, bet arī uz to, ka viesi izvēlas pavadīt ilgāku laiku Latvijā.

Secinājumi un iespējas

Šie dati liecina par Latvijas tūrisma nozares atdzīvošanos un varošo potenciālu nākotnē. Arvien pieaugošs viesu skaits un nakšu pavadījumu skaits rada iespējas vietējiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar tūrisma pakalpojumiem, attīstīt savus pakalpojumus un palielināt ekonomisko aktivitāti. Ir svarīgi turpināt attīstīt infrastruktūru un tūrisma piedāvājumus, lai piesaistītu vēl vairāk apmeklētāju un nodrošinātu ilgtspējīgu attīstību šajā nozarē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas