• 2024. gada 16. septembris 08:17
  • TV3
  • 7

"Ukraina neplāno tirgoties par teritorijām." Ārlietu ministrs komentē iepriekš medijos izskanējušos apgalvojumus

Ukraina apstiprina savas teritorijas neaizskaramību

Šodien, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, Ukrainas ārlietu ministrs Andrijs Sibiha uzsvēra, ka valsts neplāno tirgoties ar savām teritorijām. Šāda prasība, kas varētu rasties starptautiskajos sarunās par mieru, ir pilnīgi nepieņemama, un Ukraina stingri aizstāvēs savu suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Reakcija uz medijos izskanējušajām baumām

Sibiha skaidroja, ka iepriekš izskanējušās spekulācijas par iespējamo teritoriālo kompromisu ir maldīgas un nepatiesas. “Ukraina ir apņēmības pilna saglabāt savu neatkarību un teritoriālo integritāti. Mēs esam gatavi cīnīties par katru savu zemes kvadrātmetru,” sacīja ministrs.

Starptautiskā atbalsta nozīme

Ministrs uzsvēra, ka Ukrainai ir svarīgs starptautiskais atbalsts, lai varētu efektīvi pretoties agresijai. “Mūsu partneri ir mūs atbalstījuši, un mēs sagaidām, ka šis atbalsts turpināsies, jo mūsu mērķis ir atgūt visus okupētos reģionus un nodrošināt drošību mūsu iedzīvotājiem,” piebilda Sibiha.

Nākotnes perspektīvas

Ukraina turpinās uzsākt diplomātiskas iniciatīvas, lai informētu starptautisko sabiedrību par saviem mērķiem un pozīcijām. Ministrs pauda pārliecību, ka ir svarīgi turpināt dialogu par mieru, taču bez jebkādiem kompromisiem attiecībā uz teritoriju jautājumiem. “Mēs esam vienoti un apņēmības pilni, un mēs neradīsim precedentu, ļaujot svešiniekiem pieprasīt no mums kaut ko, kas mūs atstātu vājāku,” noslēdza Sibiha.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas