• 2024. gada 16. septembris 07:20
  • NRA
  • 5

Uldis Hmieļevskis: Liepājā bija pasaulē lielākās ērģeles, būs osta ar vairāku miljardu eiro investīcijām

Uldis Hmieļevskis un Liepājas osta

Pirms sarunas ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldnieku Uldi Hmieļevski uzkāpjam uz Liepājas ostas loču torni. Šī vēsturiskā ērģeļu vieta ir ne tikai jūras satiksmes koordinācijas centrs, bet arī simbolizē pilsētas bagāto vēsturi un kultūru.

Vēsture un mūsdienas

Liepājas ostas loču tornis ir viena no vecākajām celtnēm pilsētā, kas saglabājusies līdz mūsdienām. Astoņstūru tornis, kurš būvēts 1821. gadā, ir vecākā tehnoloģiskā būve, kas joprojām ir aktīvi izmantota. Mūsdienās šis tornis ir aprīkots ar modernākajām tehnoloģijām, lai efektīvi koordinētu kuģu kustību ostas akvatorijā, nodrošinot drošu un nepārtrauktu jūras satiksmi.

Gatavojoties jauniem izaicinājumiem

Uldis Hmieļevskis runā par drīz gaidāmajām investīcijām, kas pārsniedz vairākus miljardus eiro. Viņš uzsvērti piemin, ka Liepājai kā ostas pilsētai būs jāpielāgojas jaunajām prasībām un izaicinājumiem, kas nāk ar šīm investīcijām. Plānots attīstīt ostas infrastruktūru un veidot jaunas iespējas uzņēmējiem, kas izmantos šo stratēģiski svarīgo transporta mezglu.

Histērijas un nākotnes redzējums

Apsverot Liepājas vēsturi, Hmieļevskis piemin, ka pilsētā reiz bija pasaulē lielākās ērģeles, kas simbolizēja ne tikai kultūras bagātību, bet arī apņēmību tiekties uz augt un attīstīties. Viņš uzskata, ka šodienas investīcijas un attīstība Liepāju var atkal padarīt par reģiona centru, kur attīstās inovācijas un jaunas tehnoloģijas.

Noslēguma doma

Uldis Hmieļevskis ir pārliecināts, ka ar atbilstošu pieeju un ieguldījumu, Liepāja spēs atgūt savu nozīmīgo vietu Latvijas un Baltijas reģiona attīstībā, un, iespējams, nākotnē atkal varēs lepoties ar tādām tradīcijām, kādas pilsēta ir piedzīvojusi savā vēsturē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas