Urzula fon der Leiena sveic Moldovu ar izvēli par labu Eiropai, bet norāda, ka cīņa vēl nav beigusiesĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Urzula fon der Leiena sveic Moldovu ar izvēli par labu Eiropai, bet norāda, ka cīņa vēl nav beigusies

Urzula fon der Leiena sveic Moldovu

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena pirmdien pauda sirsnīgas apsveikuma vārdus Moldovas tautai un prezidentam Maijai Sandai, uzsverot, ka vēlētāju izvēle par labu virzībai uz Eiropas Savienību (ES) ir pozitīvs signāls. Šī uzvara prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā apliecina Moldovas vēlmi tuvoties Eiropas standartiem un vērtībām, kas ir būtiski nozīmīgi gan valstij, gan tās iedzīvotājiem.

Moldovas ceļš uz Eiropu

Urzula fon der Leiena savā paziņojumā sastatīja Moldovas izpildvaras panākumus ar plašāku ES reformu programmu, kas var sniegt starptautisku atbalstu un iespējas valsts tālākai attīstībai. Viņa atgādināja, ka šis ir tikai pirmais solis, un aicināja Moldovas valdību turpināt ceļu uz reformām un demokrātijas stiprināšanu.

Aicinājums uz apņēmību un neatlaidību

Tomēr fon der Leiena uzsvēra, ka cīņa par pilnvērtīgu Eiropas Savienības locekli vēl nav beigusies. Viņa aicināja moldoviešus būt apņēmīgiem un uzticīgiem saviem mērķiem, jo ceļš uz ES bieži vien ir klāts ar izaicinājumiem. Šajā kontekstā EK prezidente pieminēja nepieciešamību turpināt cīņu pret korupciju, veidot stiprākas institūcijas un nostiprināt tiesiskumu.

Nākotnes perspektīvas

Moldova ir jaunā posmā, un tās lēmums virzīties uz Eiropu sniedz ne tikai jaunas cerības, bet arī atbildību. Fon der Leiena pauda pārliecību, ka ar kopīgām pūlēm un atbalstu no Eiropas Savienības Moldova varēs saskarties ar izaicinājumiem un izveidot labāku nākotni saviem iedzīvotājiem, kļūstot par daļu no eiropas ģimenes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas