Uz laiku daļēji aptur «Straupes» ar rokām iepakoto produktu fasēšanas līniju darbiniekiem atklātās E.coli infekcijas dēļLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS
  • 2025. gada 10. aprīlis 17:26
  • PRESS
  • 50

Uz laiku daļēji aptur «Straupes» ar rokām iepakoto produktu fasēšanas līniju darbiniekiem atklātās E.coli infekcijas dēļ

Situācija uzņēmumā "Straupe"

Uz laiku daļēji apturēta piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Straupe" darbība sakarā ar E.coli baktēriju piesārņotu pārtikas produkciju. Šis lēmums pieņemts pēc tam, kad vairākiem uzņēmuma darbiniekiem tika konstatēta infekcija ar enterohemorāģisko E.coli.

PVD informācija par situāciju

Šodien preses konferencē, kas notika Rīgā, Pārtikas veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis informēja sabiedrību par epidemioloģisko izmeklēšanu, kas ir uzsākta saistībā ar E.coli infekcijas gadījumiem uzņēmumā "Straupe". PVD uzsver, ka šādas infekcijas var radīt nopietnus veselības riskus, un tām nepieciešama stingra uzraudzība.

Drošības pasākumi

Kā skaidroja Balodis, uzņēmuma "Straupe" darbinieki tiek pārbaudīti, un notiek darbs pie situācijas stabilizēšanas. PVD ir uzsācis tālākus izmeklējumus, lai noskaidrotu, kā E.coli baktērijas iekļuvušas uzņēmuma ražošanas procesā un kādi ir nepieciešamie pasākumi, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē.

Sabiedrības informēšana un atbildība

Pārtikas veterinārais dienests aicina patērētājus būt uzmanīgiem un īpaši atturēties no "Straupe" produktiem, līdz tiek noskaidroti visi apstākļi un situācija tiek normalizēta. Vairāku ekspertu viedoklis norāda, ka pārtikas drošība ir augstākā prioritate, un uzņēmumiem ir stingri jāievēro higiēnas prasības, lai novērstu iespējamu baktēriju izplatību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas