Uz laiku daļēji aptur Straupes ar rokām iepakoto produktu fasēšanas līniju darbiniekiem atklātās E.coli infekcijas dēļZiņas
Foto un virsraksts: Diena
  • 2025. gada 10. aprīlis 16:20
  • Diena
  • 40

Uz laiku daļēji aptur Straupes ar rokām iepakoto produktu fasēšanas līniju darbiniekiem atklātās E.coli infekcijas dēļ

Straupes kooperatīva darbības apturēšana

Uz laiku daļēji apturēta piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības _Straupe_ darbība sakarā ar E.coli baktēriju piesārņotu pārtikas produkciju. Šis lēmums ir pieņemts, lai nodrošinātu patērētāju drošību un mazinātu infekcijas izplatības risku.

Inficēšanās gadījumi uzņēmumā

Šodien preses konferencē par šo situāciju informēja PVD ģenerāldirektors Māris Balodis, norādot, ka vairākiem uzņēmuma darbiniekiem konstatēta enterohemorāģiskā E.coli infekcija. Tas rada nopietnas bažas par higiēnas prasību ievērošanu un pārtikas drošību kooperatīvā.

Epidemioloģiskā izmeklēšana

Pārtikas un veselības uzraudzības pārvalde šobrīd veic sīku epidemioloģisko izmeklēšanu, lai noskaidrotu inficēšanās avotu un potenciālo pārtikas produktu, kas varētu būt bijis piesārņots. Balodis uzsvēra, ka ir svarīgi ātri rīkoties un novērst turpmākus gadījumus.

Patērētāju drošība pirmajā vietā

Pārtikas drošības eksperti aicina patērētājus būt uzmanīgiem un izvērtēt produktus, ko iegādājas. Uzņēmums "Straupe" sola intensīvi strādāt, lai atrisinātu situāciju un atgrieztu pārtikas produkciju atpakaļ tirgū pēc visām higiēnas un drošības prasību izpildes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas