
Uz laiku daļēji aptur Straupes ar rokām iepakoto produktu fasēšanas līniju darbiniekiem atklātās E.coli infekcijas dēļ
Straupes kooperatīva darbības apturēšana
Uz laiku daļēji apturēta piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības _Straupe_ darbība sakarā ar E.coli baktēriju piesārņotu pārtikas produkciju. Šis lēmums ir pieņemts, lai nodrošinātu patērētāju drošību un mazinātu infekcijas izplatības risku.Inficēšanās gadījumi uzņēmumā
Šodien preses konferencē par šo situāciju informēja PVD ģenerāldirektors Māris Balodis, norādot, ka vairākiem uzņēmuma darbiniekiem konstatēta enterohemorāģiskā E.coli infekcija. Tas rada nopietnas bažas par higiēnas prasību ievērošanu un pārtikas drošību kooperatīvā.Epidemioloģiskā izmeklēšana
Pārtikas un veselības uzraudzības pārvalde šobrīd veic sīku epidemioloģisko izmeklēšanu, lai noskaidrotu inficēšanās avotu un potenciālo pārtikas produktu, kas varētu būt bijis piesārņots. Balodis uzsvēra, ka ir svarīgi ātri rīkoties un novērst turpmākus gadījumus.Patērētāju drošība pirmajā vietā
Pārtikas drošības eksperti aicina patērētājus būt uzmanīgiem un izvērtēt produktus, ko iegādājas. Uzņēmums "Straupe" sola intensīvi strādāt, lai atrisinātu situāciju un atgrieztu pārtikas produkciju atpakaļ tirgū pēc visām higiēnas un drošības prasību izpildes.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit