• 2024. gada 16. septembris 07:41
  • LSM
  • 6

Uz Latvijas ceļiem šonedēļ pastiprināti kontrolēs satiksmi

Eiropas ceļu policijas akcija "Roadpol"

Šonedēļ, no pirmdienas līdz svētdienai, Latvijā būs pastiprinātas satiksmes kontroļu aktivitātes, pateicoties Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" rīkotajai ikgadējai akcijai. Šīs iniciatīvas mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību un samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Valsts policija ir paziņojusi, ka šajā laika posmā tiks veikti intensīvāki ceļu uzraudzības pasākumi.

Satiksmes drošības uzlabošana

Akcija "Roadpol" ir vērsta ne tikai uz likumu ievērošanas kontroli, bet arī uz sabiedrības izglītošanu par satiksmes drošības nozīmi. Policija aicina autovadītājus uzmanīgi sekot ceļa noteikumiem un būt atbildīgiem, ievērojot ātruma ierobežojumus, neizmantojot mobilos telefonus braukšanas laikā un nelietojot alkoholu pirms došanās pie stūres.

Policijas plāni un stratēģijas

Valsts policija ir sagatavojusi konkrētas stratēģijas, kā efektīvāk uzraudzīt satiksmi. To vidū ir plānots veikt ceļu uzraudzību ar speciālu aparatūru, kā arī mobilām kontrolēm. Papildus tam tiks organizēti reidi, lai izvērtētu ne tikai autovadītāju atbilstību likumiem, bet arī transportlīdzekļu tehnisko stāvokli.

Aicinājums sabiedrībai

Policija aicina ikvienu autovadītāju un ceļu lietotāju aktīvi iesaistīties satiksmes drošības veicināšanā. Ikviena rīcība, kas veicina drošu pārvietošanos, ir ļoti svarīga. Policija norāda, ka tikai kopīgiem spēkiem var panākt būtiskas izmaiņas ceļu drošībā un samazināt traumu un negadījumu skaitu uz Latvijas ceļiem. Ņemot vērā, ka satiksmes drošība ir vispārēja sabiedrības atbildība, katrs var dot savu ieguldījumu. Akcijas laikā visiem ceļu lietotājiem aicinām būt modriem un atbildīgiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas