• 2024. gada 27. jūlijs 09:02
  • TV3
  • 7

Uztura speciālista ieteikumi un receptes veselīgām brokastīm visai ģimenei vasarā

Vasara – svaiguma laiks brokastīs

Vasara ir brīnišķīgs laiks, kad dārza un meža veltes ir pieejamas ik uz soļa. Šajā sezonā ir iespēja rotāt brokastu galdu ar košiem augļiem, ogām un dārzeņiem, kas ne tikai piešķir dzīvību ēdienreizēm, bet arī nodrošina nepieciešamās uzturvielas visai ģimenei. Diemžēl daudzi no mums šajā laikā aizmirst par svaigiem produktiem savās brokastīs, dodot priekšroku ātrajiem un neveselīgajiem ēdieniem.

Uztura speciālista ieteikumi

Lai brokastis būtu garšīgas un veselīgas, uztura speciālisti iesaka iekļaut vismaz trīs dažādas produktu grupas: ogļhidrātus, olbaltumvielas un veselīgās taukvielas. Piemēram, putra ar augļiem un riekstiem var būt lieliska izvēle. Svaigi dārzeņi var tikt pievienoti omletei vai šķidrajām brokastu putrām, kas sniegs papildu vitamīnus un minerālvielas.

Veselīgu brokastu receptes

1. **Brokastis ar auzu pārslām un sezonas ogām** Sajauciet auzu pārslas ar jogurtu vai pienu, pievienojiet svaigas ogas, tādas kā zemenes, mellenes vai avenes. Pārliecinieties, ka ogas ir no vietējā tirgus vai jūsu pašu dārza, lai nodrošinātu svaigumu un kvalitāti. 2. **Dārzeņu omelete** Izsistiet dažas olas un sajauciet tās ar smalki sagrieztiem dārzeņiem, piemēram, tomātiem, papriku un spinātiem. Gatavošanas laikā pievienojiet nedaudz olīveļļas, lai iegūtu bagātu garšu un veselīgus taukus. 3. **Kefīrs ar graudu pārslām un augļiem** Sabarsti savas iecienītās graudu pārslas, pievienojiet kefīru un garšīgi sagrieztu sezonas augli, piemēram, persiku vai ābolu. Šī recepte ir ātra, vienkārša un ļoti barojoša.

Padomi, kā ieviest vairāk svaigu produktu brokastīs

Lai veicinātu svaigu produktu izmantošanu brokastīs, ir vēlams sastādīt iepirkumu sarakstu, iekļaujot vietējās sezonas veltes. Tāpat ir ieteicams, pēc iespējas biežāk doties uz tirgiem, kur var atrast svaigus uzņēmumu dārznieku ražojumus. Izmantojiet arī garšīgas or nakts brokastu receptes, lai pēcpusdienās varētu pabarot ģimeni ar veselīgām uzkodām. Vasara ir ideāls laiks, lai uzsāktu jaunas veselīgu brokastu tradīcijas visai ģimenei, un tas ne tikai uzlabos jūsu veselību, bet arī sniegs priekšu no dabas bagātībām. Ieviesiet šos ieteikumus savā ikdienā un baudiet garšīgas un barojošas brokastis!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas