
Uztura speciāliste: Ar zaļganiem un asnus dzenošiem kartupeļiem ir jābūt uzmanīgiem
Uztura speciālistes brīdinājums par kartupeļiem
Uztura speciāliste Eva Kataja ir izteikusies par potenciāli bīstamiem kartupeļiem, kas var saistīties ar zaļganiem un asnus dzenošiem apstākļiem. Viņa uzsver, ka pat ja kartupeļus iespējams ēst, tie jāapstrādā ar īpašu piesardzību.Kādas bīstamības slēpjas zaļajos kartupeļos?
Zaļie kartupeļi satur solanīnu, toksisku vielu, kas var izraisīt saindēšanos. Šī viela veidojas, kad kartupeļi tiek pakļauti gaismai, tāpēc, izvēloties kartupeļus, ir svarīgi pievērst uzmanību to izskatam. Eva Kataja norāda, ka, lai izvairītos no veselības problēmām, pirms ēšanas obligāti ir jāizgriež asni un zaļās vietas.Veselīgas ēšanas ieradumi
Lai gan kartupeļi ir lielisks ogļhidrātu avots un var būt daļa no sabalansēta uztura, uztura speciāliste aicina patērētājus būt slapjie kartupeļu izmantošanā. Ieteicams izvēlēties veselus, neiedegtušus un svaigus kartupeļus, kā arī pēc iespējas izvairīties no šo bīstamo dārzeņu lietošanas.Noslēgumā
Uztura speciālistes Eva Kataja brīdinājums ir svarīgs atgādinājums par to, cik būtiski ir pievērst uzmanību pārtikas kvalitātei. Ievērojot vienkāršus noteikumus, varam pasargāt sevi no iespējamām veselības problēmām un saglabāt rūpes par savu uzturu.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit