
Uztura speciāliste: Pāris olas dienā ir veselīgi ēst līdz piecām reizēm nedēļā
Olas Lieldienu svētkos
Mēdz gadīties, ka ne visas nokrāsotās Lieldienu olas tiek apēstas svētkos, un, lai izvairītos no pārtikas izšķērdēšanas, daudziem rodas jautājums, ko darīt ar atlikušajām olām. Uztura speciāliste Lizete Puga uzsver, ka olas ir vērtīgs uztura avots, un tās var droši patērēt arī pēc Lieldienām.Olu veselīguma ieguvumi
Puga norāda, ka pāris olas dienā ir veselīgi ēst tik bieži kā četras līdz piecas reizes nedēļā. Olas ir bagātas ar olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām, kas ir svarīgi mūsu ēdienkartē. Tās veicina arī muskuļu attīstību un ir lielisks enerģijas avots.Ilze Briede par olām un ģimenes ēdienkarti
Latvju saimniece Ilze Briede papildina, ka olas var iekļaut daudzos ēdienos, sākot no omletēm līdz pat salātiem. Viņa iesaka izmantot olu gatavošanas radošumu, lai izveidotu veselīgas un garšīgas maltītes visai ģimenei. Tādējādi Lieldienu olas var lieliski pielāgot ikdienas ēdienkartei, ne tikai izmantojot svētku laikā.Svarīgi atcerēties
Ekonomiskā ziņā ir izdevīgi neizmest pāri palikušās olas, bet gan atrast veidus, kā tās izmantot. Uztura speciāliste atgādina, ka olas ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, un to lietošana var palīdzēt uzturēt līdzsvarotu barību. Tādējādi svētku paliekas var kļūt par ikdienas veselīgas ēšanas sastāvdaļu.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit