Vācijas grāmattirgotāju miera balvu saņem Putina kritiķe AplbaumaZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Vācijas grāmattirgotāju miera balvu saņem Putina kritiķe Aplbauma

Vācijas grāmattirgotāju miera balva 2023

Vācijas grāmattirgotāju miera balvu svētdien saņēma Polijas un ASV žurnāliste un vēsturniece Anne Aplbauma. Šī prestižā balva tiek piešķirta ik gadu, lai godinātu personas, kas ir devušas nozīmīgu ieguldījumu vārda brīvības un demokrātijas veicināšanā.

Aplbaumas ieguldījums kritiskā žurnālistikā

Anne Aplbauma ir zināma ar saviem atklājumiem un analīzēm par Krievijas politiku, īpaši saistībā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu. Viņas darbs sniedz svarīgu skatījumu uz notikumiem, kas ietekmē gan Eiropu, gan pasauli kopumā. Aplbauma ir rakstījusi vairākas grāmatas, kā arī ir regulāri publicējusi rakstus starptautiskajos mākslas un politikas žurnālos.

Balvas pasniegšanas ceremonija

Balvas pasniegšanas ceremonija norisinājās prestižā Berlīnes pasākumā, kas pulcēja influencīgus žurnālistus, politiķus un kultūras darbiniekus no visas pasaules. Aplbauma savā uzrunā uzsvēra vārda brīvības nozīmi un nepieciešamību cīnīties pret autoritārisma izplatīšanos, īpaši ņemot vērā pašreizējos globālos izaicinājumus.

Aplbauma: "Grāmatu un vārda spēks"

Pēc apbalvošanas Aplbauma izteica pateicību par šo atzinību un uzsvēra grāmatu un vārda spēku mūsdienu sabiedrībā. Viņa aicināja visus aktīvi piedalīties diskusijās un nepieļaut vārda brīvības ierobežošanu, norādot, ka tieši vārdi var palīdzēt cīnīties pret netaisnību un veidot labāku pasauli.

Noslēgumā

Anne Aplbauma saņemtais Vācijas grāmattirgotāju miera balva ne tikai apliecina viņas darbu un centienus, bet arī kalpo kā atgādinājums par vārda brīvības svarīgumu šodien. Šī balva iedvesmo citus žurnālistus un pilsoņus turpināt savu cīņu par taisnību un demokrātiju visā pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas