• 2024. gada 24. jūlijs 07:20
  • NRA
  • 6

Vai bijušais Valsts kancelejas direktors Citskovskis dibinās partiju?

Izskan baumas par Citskovska politisko nākotni

Pēdējās nedēļas laikā Rīgā izskanējušas aizdomas, ka bijušais Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis varētu dibināt savu politisko partiju. Šādas baumas parādījās pēc tam, kad Citskovskis tika saistīts ar skandālu, kas aptver ekspremjera Krišjāņa Kariņa (JV) izmantotos līdzekļus, kas tērēti valsts budžeta un Briseles naudas ietvaros.

Skandāls ap Krišjāņa Kariņa aizdomīgajiem izdevumiem

Pērnā gada rudenī tika atklāts, ka Kariņš speciālos reisus ar privātlidmašīnām ir izmantojis vismaz 36 Eiropā notiekošu pasākumu apmeklēšanai. Šo ceļojumu rezultātā tika iztērēti vairāk nekā 1,3 miljoni eiro, izraisot plašus pārspriedumus un kritiku no sabiedrības puses. Šī situācija ir radījusi nepieciešamību kropt komisijas izmeklējuma, un Citskovskis, kā galvenā figūra, kurš bija atbildīgs par Valsts kanceleju, nav izbēgusi no kritikas.

Citskovska loma un politiskā nākotne

Kā bijušais Valsts kancelejas direktors, Citskovskis ir kļuvis par vienu no centrālajiem aktoriem šajā skandālā. Viņa tuvāko politiķu un kolēģu uztverē ir jānoskaidro, vai viņš ir spējīgs atjaunot savu politisko karjeru, dibinot jaunu partiju. Citskovskis ir jau izteicis savas domas par nepieciešamību pēc politiskām izmaiņām un jauniem risinājumiem Latvijas politika.

Sabiedrības reakcija

Tāpat šīs baumas par Citskovska iespējamo partijas dibināšanu ir radījušas plašas diskusijas sabiedrībā. Daudzi uzskata, ka Citskovska pieredze un zināšanas varētu būt noderīgas, taču citi ir skeptiski par to, vai cilvēks, kurš bijis iesaistīts skandālā, var ieņemt politisku amatu. Sabiedrība ar bažām gaida nākamos soļus no Citskovska puses un cer, ka politiķi spēs augstāk par savām personiskajām ambīcijām domāt par valsts interesēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas