Vai zini, kā pareizi tīrīt mīkstās mēbeles? Metodes traipu noņemšanai mājas apstākļosMāja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Vai zini, kā pareizi tīrīt mīkstās mēbeles? Metodes traipu noņemšanai mājas apstākļos

Vai mīkstās mēbeles ir jāmazgā?

Mīkstās mēbeles ik pa laikam nepieciešams tīrīt, lai saglabātu to pievilcīgo izskatu un paildzinātu kalpošanas laiku. Ikdienā tās var pakļaut dažādiem traipiem un netīrumiem, tādēļ ir svarīgi zināt, kā pareizi tīrīt un kopjot tās.

Traipu noņemšanas metodes

Traipu noņemšanai mājas apstākļos var izmantot gan sadzīves ķīmiju, gan tautas līdzekļus. Piemēram, ja gribat izmantot sadzīves ķīmiju, izvēlieties produktus, kas speciāli paredzēti mīksto mēbeļu tīrīšanai. Pirms to izmantošanas noteikti izlasiet ražotāja norādījumus un veiciet testu uz mazāk redzamām mēbeļu daļām, lai pārliecinātos, ka tie nesabojās audumu.

Tautas līdzekļi traipu noņemšanai

Tautas līdzekļi var būt efektīvi un vienkārši izmantojami. Piemēram, sodas un ūdens maisījums var palīdzēt noņemt smakas un vieglus traipus. Cits populārs risinājums ir etiķa un ūdens šķīdums, ko var izmantot, lai atjaunotu auduma krāsu un iznīcinātu baktērijas.

Kā uzsākt tīrīšanas procesu?

Pirms sākat tīrīt mīksto mēbeli, ir ieteicams noņemt visus matus un putekļus ar putekļsūcēju. Tas ļaus vieglāk piekļūt traipiem un netīrumiem. Pēc tam izvēlieties piemērotu metodi traipu noņemšanai un uzmanīgi rīkojieties, lai nenodarītu kaitējumu audumam.

Kopsavilkums

Pareiza mīksto mēbeļu tīrīšana var ievērojami uzlabot to izskatu un paildzināt kalpošanas laiku. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties sadzīves ķīmiju vai tautas līdzekļus, svarīgi ir rīkoties ar piesardzību un ievērot norādījumus. Samaziniet traipu risku, regulāri kopjot savas mīkstās mēbeles un pievēršot uzmanību katrai tās daļai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas