Vairāki mediji apstrīdējuši atteikumu saņemt ES fonda finansējumu satura digitalizācijaiLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 13:15
  • LA
  • 6

Vairāki mediji apstrīdējuši atteikumu saņemt ES fonda finansējumu satura digitalizācijai

Mediji izsaka protestu par atteikumu

Vairāki mediji Latvijā ir izteikuši nopietnu protestu pret Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) lēmumu atteikt finansējumu satura digitalizācijai no Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda. Šis atteikums ir radījis plašu sabiedrības un mediju reakciju, jo digitālā satura saglabāšana ir būtiska tālāka attīstībai un pieejamībai.

Atteikuma iemeslu neizskaidrošanas bažas

CFLA pārstāvji informēja aģentūru LETA, ka atteikuma iemesli nav detalizēti izskaidroti, tomēr tie ir saistīti ar projekta atbilstību noteiktām prasībām. Mediji uzskata, ka šāda pieeja nav pietiekami caurskatāma un var radīt neskaidrības attiecībā uz izvērtēšanas kritērijiem.

Digitālā satura nozīme un ietekme

Satura digitalizācija spēlē nozīmīgu lomu kultūrizglītības un mantojuma saglabāšanas jomā. Daudzi eksperti norāda, ka bez pienācīgas finansēšanas šī joma var ciest, kas negatīvi ietekmēs sabiedrības pieejamību vēstures un kultūras resursiem.

Mediju plāni un turpmākie soļi

Vairāki mediji plāno pārsūdzēt CFLA lēmumu un uzsvērt nepieciešamību pēc skaidrākas komunikācijas no aģentūras puses. Turklāt ceršana uz plašāku sabiedrības atbalstu un iespējamu sadarbību ar citiem medijiem varētu kalpot par spēcīgu instrumentu cīņā par digitalizācijas finansējumu.

Secinājumi

Šis incidents atspoguļo lielākas problēmas, kas saistītas ar finansējuma saņemšanu no ES fondiem, un norāda uz nepieciešamību pēc efektīvākas un caurskatāmākas pieejas šādu projektu izvērtēšanai. Mediji un to pārstāvji paredz turpmākas aktivitātes, lai uzsvērtu digitālā satura attīstības nozīmi un panāktu izmaiņas esošajā sistēmā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas