Valsts iedzīvotāji labprāt pārbūvē mājokļus, lai uzlabotu kvalitāti (+VIDEO)Ekonomika
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 17:04
  • VS
  • 2

Valsts iedzīvotāji labprāt pārbūvē mājokļus, lai uzlabotu kvalitāti (+VIDEO)

Video skaties šeit

Apmierinātība ar mājokli pieaug

Latvijas iedzīvotāji ir kļuvuši divreiz apmierinātāki ar savām mājokļa dzīvesvietām salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Jaunākās Baltijas aptaujas rezultāti atklāj, ka šogad apmierinātība ir pieaugusi par vairāk nekā 20%. Tas liecina par pozitīvām izmaiņām iedzīvotāju dzīves kvalitātē, kas var mazināt interesi par jaunu mājokļu iegādi un radīt nepieciešamību uzlabot esošos.

Salīdzinājums ar kaimiņvalstīm

Salīdzinot ar Igauniju un Lietuvu, Latvijā ir mazāks pilnībā apmierinātu iedzīvotāju īpatsvars; Latvijā šis rādītājs ir 46%, savukārt Igaunijā – 54% un Lietuvā – 53%. Jāatzīmē, ka tikai 5% Latvijas iedzīvotāju ir neapmierināti ar savu mājokli, kas ir zemākais rādītājs Baltijas valstīs.

Izmaiņas mājokļos - prioritātes un vēlmes

Latvijas iedzīvotāji, kuri vēlas uzlabot savas dzīvesvietas, prioritārā secībā izvēlas uzlabot ēkas tehnisko stāvokli (44% respondentu), veikt vizuālus un kosmētiskus uzlabojumus (43%), palielināt dzīvojamo platību (42%) un iegūt energoefektīvāku ēku (36%). Salīdzinājumam, Igaunijas iedzīvotāji visvairāk vēlas palielināt dzīvojamo platību (45%), savukārt Lietuvā, vizuālie uzlabojumi ir prioritāši 40% respondentu.

Renovācija un dzīves kvalitāte

Kaspars Sausais, kreditēšanas eksperts, norāda, ka Latvijā ir mazākais renovēto mājokļu īpatsvars, kas ietekmē iedzīvotāju vēlmes uzlabot mājokļu tehnisko stāvokli. Tas norāda uz potenciāliem tirgus uzlabojumiem, kuru dēļ cilvēki var meklēt iespējas izveidot labvēlīgāku dzīves vidi savās mājās.

Noslēguma domas

Palielināta apmierinātība ar mājokļiem ir pozitīvs stimuli nenovēršamai attīstībai Latvijas nekustamo īpašumu tirgū. Iedzīvotāju vēlme uzlabot dzīvesvietas apliecina apņēmību veidot kvalitatīvāku un energoefektīvāku dzīves vidi, kas ir būtiska ne tikai individuālai labklājībai, bet arī valsts attīstībai kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas