• 2024. gada 16. septembris 13:41
  • Delfi
  • 5

Valsts prezidents iesniedzis Saeimā priekšlikumu valsts uzņēmumu vadības algu iesaldēšanai

Valsts prezidenta iniciatīva algu iesaldēšanai

Pirmdien, 16. septembrī, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nosūtījis Saeimas Prezidijam priekšlikumus, kas paredz būtiskas izmaiņas valsts uzņēmumu vadības atalgojuma politikā. Šie grozījumi attiecas uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu un ierosina uz diviem gadiem iesaldēt valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu.

Priekšlikumu pamatojums

Valsts prezidenta kanceleja informēja, ka grozījumi attiecīgi neļautu pieaugt algām publisko personu kapitālsabiedrībās un publiski privātajās kapitālsabiedrībās, nepārsniedzot uz 2024. gada 31. augustu noteikto apmēru. Šāds lēmums izstrādāts, lai samazinātu budžeta slogu un nodrošinātu labvēlīgu sociālekonomisko situāciju valstī.

Sabiedrības reakcija un gaidāmie soļi

Pret šādu prezidenta iniciatīvu sabiedrībā izskan jau dažādas reakcijas. Daļa cilvēku uzsver, ka šāds solis ir nepieciešams ekonomiskās stabilizācijas nodrošināšanai, savukārt citi pauduši bažas par motivāciju un kvalificētu speciālistu piesaisti valsts uzņēmumiem. Nākotnē Saeimai būs jānovērtē un jāizlemj par šiem priekšlikumiem, balstoties uz izsmeļošām diskusijām un ekspertu atzinumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas