Varbūt laiks aukstajai zupai un nezālēm uz šķīvja? Pavasarīgu maltīšu idejas
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • 2025. gada 14. aprīlis 13:39
  • LSM
  • 29

Varbūt laiks aukstajai zupai un nezālēm uz šķīvja? Pavasarīgu maltīšu idejas

Zaļumu nozīme pavasarī

Pavasaris ir laiks, kad daba mostas un ar to arī ierastā ēdienkarte var iegūt jaunas krāsas un garšas. Arī šefpavāri uzsver, ka zaļumi, kaut arī dažkārt var izsist no sliedēm ar savu garšu, ir svarīgi iekļaut ikdienas ēdienkartē. Viņi nodrošina ne tikai bagātīgu uzturvērtību, bet arī dāvā iespēju pārvērst ēdienus par īstiem pavasara meistardarbiem.

Kuri zaļumi ir jāiekļauj maltītēs?

Sadarbojoties ar Latvijas Radio raidījumu "Kā labāk dzīvot", uzņēmuma "Gemoss" šefpavāre Ina Poliščenko un restorāna "Trīs sezonas" šefpavārs Ingmārs Ladigs iesaka dažādus pavasaru zaļumus, piemēram, nātru, pienenes un lociņus. Šie zaļumi ir ne tikai viegli pieejami, bet arī bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, kas palīdz stiprināt imunitāti un uzlabot pašsajūtu.

Aukstā zupa – ideāla pavasara izvēle

Kad parādās pirmie silti laika apstākļi, arī zupas var iegūt jaunu elpu. Aukstā zupa ar zaļumiem un dārzeņiem ir ne tikai atsvaidzinoša, bet arī viegla izvēle, kas lieliski garšo. Šefpavāri iesaka izmēģināt receptes ar biešu, gurķu un zaļumu kombinācijām, kas garantēs gan garšas pilnību, gan vizuālu prieku.

Nezāles uz šķīvja – jaunu garšu atklāšana

Pavasarī varam iemācīties novērtēt arī laukā augošās nezāles. Šefpavāri apgalvo, ka daudzas no tām, piemēram, nātres un pienenes, ir ēdamas un sniedz neparastu garšas dimensiju. Pie tām pievienojot ikdienas ēdieniem, mēs varam radīt interesantas un neparastas garšu kombinācijas.

Ieteikumi pavasara maltītēm

1. **Svaigas salātlapas** – ideāli piemērotas salātos vai kā piedeva pie gaļas ēdieniem. 2. **Zaļumu mērces** – varam izmantot pētersīļus, baziliku vai lociņus, lai pagatavotu garšīgas mērces pastas vai rīsu ēdieniem. 3. **Pavasara zupu kompozīcijas** – ļaujiet izpausties radošumam un veidojiet kombinācijas, kas apvieno dārzeņus un zaļumus, piemēram, dārzeņu un zaļumu krēmzupi. Pavasaris ir laiks jaunām garšām un ķermeņa atjaunošanai, tāpēc inovācijas ēdienkartē iegūs milzīgu nozīmi. Iekļaujot zaļumus un dārzeņus, mēs ne tikai uzlabojam ēdienu garšu, bet arī rūpējamies par savu veselību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas