• 2024. gada 8. maijs 07:52
  • Delfi
  • 19

VDD intensīvāk strādā Latvijas kritiskās infrastruktūras aizsardzības jomā

VDD intensificē darbu Latvijas kritiskās infrastruktūras aizsardzības jomā

Ņemot vērā Krievijas īstenotās kaitnieciskās darbības citās Eiropas valstīs un Valsts drošības dienesta (VDD) prognozēto apdraudējuma pieaugumu arī Latvijai, dienests kopš šā gada sākuma ir intensificējis darbu Latvijas kritiskās infrastruktūras aizsardzības jomā, atzina dienestā.

Kas ietilpst kritiskās infrastruktūras aizsardzības jomā?

Kritiskās infrastruktūras aizsardzības joma ietver dažādus sektorus, piemēram, enerģētikas, ūdensapgādes, informācijas tehnoloģiju un transporta nozares. Šie sektori ir īpaši nozīmīgi valsts stabilitātei un sabiedrības labklājībai.

Kādi pasākumi tiek veikti kritiskās infrastruktūras aizsardzības nodrošināšanai?

Lai nodrošinātu kritiskās infrastruktūras drošību, Valsts drošības dienests veic dažādus pasākumus, tai skaitā informācijas apkopošanu un analīzi, risku novērtēšanu, sadarbību ar citām valsts institūcijām un uzņēmumiem, kā arī veic profilaktiskus pasākumus.

Kāpēc ir svarīgi aizsargāt kritiskās infrastruktūras?

Aizsargājot kritiskās infrastruktūras, tiek nodrošināta valsts stabilitāte, sabiedrības drošība un ekonomikas funkcionēšana. Šie sektori ir būtiski valsts pārvaldes un ekonomikas veiklai, tāpēc ir ļoti svarīgi nodrošināt to drošību un atbilstošu aizsardzību.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas