• 2024. gada 15. jūlijs 22:01
  • TV3
  • 8

VDD pārbauda, vai Latvijas iedzīvotāji piedalījušies PSRS armijas slavināšanas svinībās

VDD pārbauda, vai Latvijas iedzīvotāji piedalījušies PSRS armijas slavināšanas svinībās

Valsts drošības dienests (VDD) pārbauda Latvijas iedzīvotāju iespējamu dalību PSRS armijas slavināšanas svinībās “Draudzības kurgāns”, pirmdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma”.

VDD rūpīgi analizē informāciju

VDD pārstāvis norādīja, ka dienests rūpīgi analizē visu pieejamo informāciju par iespējamu Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos PSRS armijas tēlam veltītajās svinībās. Tas tiek darīts, lai nodrošinātu Latvijas valsts drošību un aizsargātu sabiedrību no nevēlamām ietekmēm un naidu kurināšanas.

Reakcija no politiķiem un sabiedrības pārstāvjiem

Pēc LTV raidījuma izplatīšanas daudzi politiķi un sabiedrības pārstāvji pauda sašutumu par iespējamu Latvijas iedzīvotāju piedalīšanos PSRS armijas slavināšanas svinībās. Tika pausts aicinājums sabiedrībai būt uzmanīgai un neļauties provokācijām, kas var radīt negatīvas sekas valsts drošībai un sabiedrības vienotībai.

Pašreizējā situācija

Pēc VDD sākotnējās izlūkošanas un izmeklēšanas ir skaidrs, ka situācija joprojām ir izpētes stadijā. Dienests turpina rūpīgi analizēt informāciju un veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu Latvijas drošību un aizsargātu sabiedrību no potenciālām draudēm un riskiem.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas