• 2024. gada 23. jūlijs 11:23
  • Delfi
  • 6

VDD veicis kriminālprocesuālās darbības Ždanokas īpašumos

VDD darbības Ždanokas īpašumos

Valsts drošības dienests (VDD) svētdien, 22. oktobrī, veica kriminālprocesuālās darbības divos objektos, kas saistīti ar bijušo Eiropas Parlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku. Šī informācija apstiprināta portālā "Delfi", kas ieguva ziņas no VDD avotiem.

Kas ir Tatjana Ždanoka?

Tatjana Ždanoka ir bijusī Eiropas Parlamenta deputāte un sabiedriska persona, kas Latvijā ir pazīstama ar savām politiskajām aktivitātēm, kā arī ar atbalstu krievu valodā runājošo minoritāšu tiesībām. Viņas darbība ir radījusi gan atbalstošo, gan pretrunīgu attieksmi sabiedrībā.

Kriminālprocesuālās darbības mērķis

VDD neveica plašus komentārus par konkrētiem iemesliem, kāpēc tika veikta šī operācija. Tomēr ir skaidrs, ka šādās situācijās tiek veikta izmeklēšana saistībā ar iespējamiem drošības apdraudējumiem vai nelikumīgām darbībām, kas varētu apdraudēt valsts intereses.

Sabiedrības reakcija

Sociālajos tīklos un medijos jau sākusies diskusija par VDD veiktajām darbībām. Daļa sabiedrības izsaka atbalstu dienestam un aicina stingrāk cīnīties pret potenciālajiem draudiem, savukārt citi kritizē šādas operācijas un uzskata, ka tās varētu būt politiski motivētas.

Nākamie soļi

Gaidāmas turpmākas izmeklēšanas un oficiāli paziņojumi no VDD par situāciju. Sabiedrība uztraucas par iespējamām sekām un gaida skaidrojumus no atbildīgajām iestādēm par Ždanokas lietas tālāko attīstību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas