Veiks "Rail Baltica" staciju būvniecības un pamattrases projektēšanas līgumu vadības auditu

Satiksmes ministrijas jaunais lēmums

Satiksmes ministrija (SM) ir pieņēmusi svarīgu lēmumu, noslēdzot līgumu ar uzņēmumu "KPMG Baltics". Šī sadarbība ir vērsta uz "Rail Baltica" projekta īstenošanas uzraudzību, kas ir viena no nozīmīgākajām infrastruktūras iniciatīvām Baltijas valstīs. Līgums paredz detalizētu analīzi par izmaksu pieaugumu, kas saistīts ar starptautisko pasažieru staciju un ar to saistīto infrastruktūras būvdarbu līgumiem.

Izmaksu pieauguma pamatotība

Viens no galvenajiem uzdevumiem, ko izvirza SM un KPMG, ir noskaidrot, vai šis izmaksu pieaugums ir pamatots. Šis solis ir būtisks, lai nodrošinātu, ka projekts tiek realizēts efektīvi un caurskatāmi. Atbilstoši informācijai, tiek izmantota iepriekšējos gados veikta audita rezultāti, lai izprastu maksājumus un to savienojošo infrastruktūru attiecības.

Projektēšanas līgumu vadības audita novērtējums

Papildus izmaksu analīzei, līgums ar KPMG paredz arī vērtēt Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" AS noslēgto projektēšanas līgumu vadības un kontroles procesu. Svarīgākie aspekti būs saistīti ar 2022. gada audita rezultātiem, lai novērtētu ieviesto līgumu vadības procesu uzlabojumu efektivitāti. Tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu projekta ilgtspējību un kvalitāti.

Iespējamie secinājumi un nākotnes perspektīvas

Šis auditu process var sniegt svarīgus secinājumus ne tikai par esošajiem līgumiem, bet arī par nākotnes projektēšanas un būvniecības standartiem. Tās ir galvenās prioritātes, lai nodrošinātu, ka "Rail Baltica" projekts turpina virzīties uz priekšu, saglabājot finansējuma un resursu efektivitāti. Šī iniciatīva arī palīdzēs atjaunot sabiedrības uzticību projektam un tā ilgtermiņa iznākumam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas