• 2024. gada 26. jūlijs 17:02
  • NRA
  • 8

Veselības ministra padomnieks Pēteris Apinis uzrakstījis atlūgumu

Atlūgums Veselības ministrijai

Veselības ministra ārštata padomnieks sabiedrības veselības jautājumos Pēteris Apinis ir iesniedzis atlūgumu, apstiprinot savu nodomu pamest ministrijas komandu. Atlūgums tika adresēts veselības ministram Hosamam Abu Meri no Jaunās vienotības (JV), kas ir izraisījis plašu sabiedrības interesi par šī lēmuma iemesliem.

Apinis par savu lēmumu

Aģentūrai LETA Apinis norādījis, ka viņa lēmums pamest amatu ir pārdomāts un saistīts ar personīgām un profesionālām aspirācijām. Līdz šim viņš ir bijis aktīvs sabiedrības veselības stratēģiju veidošanā un īstenošanā, taču tagad vēlas meklēt jaunas iespējas un izaicinājumus ārpus valdības struktūrām.

Veselības ministra reakcija

Veselības ministrs Hosams Abu Meri, komentējot Apinīša atlūgumu, izteicis pateicību par viņa ieguldījumu un dedzību, ar kādu Apinis ir palīdzējis īstenot veselības politiku. Abu Meri uzsvēris, ka Apinīša darbs bijis būtisks, ņemot vērā aktuālos sabiedrības veselības izaicinājumus, taču izpratīs un atbalstīs viņa lēmumu doties jaunos ceļos.

Nākotnes perspektīvas

Pētera Apinīša atlūgums rada jautājumus par veselības ministres komandas nākotni un potenciālajām izmaiņām ministrijas darbā. Sabiedrības veselības joma ir īpaši svarīga, ņemot vērā esošo situāciju ar Covid-19 un citiem veselības izaicinājumiem. Profesionāļi joprojām uzrauga, kā ministrija plāno risināt jautājumus bez Apinīša klātbūtnes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas