Veselības ministrija plāno iepirkt papildu 5900 gripas vakcīnu devasPar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Veselības ministrija plāno iepirkt papildu 5900 gripas vakcīnu devas

Veselības ministrija plāno iepirkt papildu gripas vakcīnas

Veselības ministrija (VM) ir paziņojusi par plāniem iepirkt papildu 5900 gripas vakcīnu devas. Šī informācija tika izplatīta sociālajos tīklos, kur to apstiprināja veselības ministrs Hosam Abu Meri no Jaunās Vienotības (JV).

Gripas sezonas gaidāmība

Ņemot vērā tuvojošos gripas sezonu, VM uzsver, cik svarīgi ir nodrošināt sabiedrību ar pietiekamu vakcīnu pieejamību. Gripa ir nopietna, sezonāla slimība, kas katru gadu var izraisīt miljoniem saslimšanas gadījumu visā pasaulē. Tāpēc papildu vakcīnu deva ir būtiska, lai palīdzētu novērst slimības izplatību un pasargātu iedzīvotājus.

Veselības ministra komentāri

Veselības ministrs Hosam Abu Meri ir uzsvēris, ka vakcīnu pieejamība ir svarīga, lai nodrošinātu sabiedrības veselību. Apstiprinot vakcīnu papildu iepirkumu, ministrs norāda uz valsts apņemšanos cīnīties ar gripas izplatības risku un saglabāt sabiedrības veselību.

Sabiedrības informēšana

Veselības ministrija norāda, ka informēs sabiedrību par vakcinēšanās iespējām, kad piegāde būs saņemta. VM aicina ikvienu apzināties vakcinācijas nozīmi un dalīties ar šo informāciju ar draugiem un ģimenēm. Gripas vakcinācija ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā pasargāt sevi un savu apkārtni no smagas saslimšanas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas