• 2024. gada 3. jūlijs 15:12
  • TV3
  • 13

Vidējā braukšanas ātruma radaru skaitu Latvijā palielinās vismaz trīs reizes

Vidējā braukšanas ātruma radaru skaitu Latvijā palielinās vismaz trīs reizes

Vidējā braukšanas ātruma radaru skaitu Latvijā plānots palielināt vismaz trīs reizes, trešdien preses konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Satiksmes ministrs apstiprina plānus

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens ir apstiprinājis, ka ir veikti pasākumi, lai palielinātu vidējā braukšanas ātruma radaru skaitu Latvijā, ar mērķi uzlabot drošību uz ceļiem un samazināt ceļu satiksmes negadījumus.

Radaru uzstādīšana visā valstī

Plānots uzstādīt jaunus radarus ne tikai galvenajos ceļos un pilsētu centrās, bet arī reģionālajos ceļos, lai nodrošinātu lielāku kontroli pār braukšanas ātrumu visā teritorijā. Tas tiks paveikts pakāpeniski, sākot no šī gada un turpinoties nākamajos gados.

Reakcijas uz ministrs priekšlikumu

Sabiedrība un ceļu lietotāji ir dalīti attiecībā uz jauno plānu palielināt radaru skaitu. Daži ir atzinuši, ka tas ir svarīgs solis drošības uzlabošanā uz ceļiem, savukārt citi ir izteikuši bažas par to, ka tas var palielināt nepatikšanas braucējiem. Satiksmes ministrs pauž pārliecību, ka ar šo soli tiks sasniegts kopējais mērķis uzlabot ceļu satiksmes drošību visā Latvijā.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas