Video: Cipruss: "Negribētu, ka Ekselences programma kļūst par analogu Murjāņiem""(Bez)maksas sports"
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Video: Cipruss: "Negribētu, ka Ekselences programma kļūst par analogu Murjāņiem"

Video skaties šeit

Par Ekselences programmu

Šoruden izziņotā Latvijas Basketbola savienības (LBS) Ekselences programma ir radīta ar nolūku labākos basketbola jaunos censoņus noturēt mājās. Šī programma solās būt jaunais solis Latvijas basketbola attīstībā, nodrošinot jauniešiem iespējas attīstīt savas prasmes un kļūt par profesionāliem sportistiem bez nepieciešamības doties uz ārzemēm.

Kaspars Cipruss par programmu

Sportacentrs.com uz sarunu par Ekselences programmu aicināja LBS ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu. Intervijas laikā Cipruss uzsvēra, ka programma ir veidota, lai sniegtu jaunajiem talantiem iespēju attīstīties un ienākt profesionālā sporta pasaulē, neizejot no Latvijas. Viņš īpaši akcentēja, ka programmā ir iekļauti gan apmācību, gan finansiālie atbalsti, kas palīdzēs jaunajiem sportistiem augt.

Salīdzinājums ar Murjāņu Sporta ģimnāziju

Intervijā tika iztirzāts arī jautājums par to, vai Ekselences programma varētu kļūt par analogu Murjāņu Sporta ģimnāzijai (MSĢ). Cipruss atzina, ka, neskatoties uz to, ka abas programmas mērķis ir attīstīt talantīgus sportistus, viņš negribētu, ka Ekselences programma iegūtu līdzīgas saknes kā MSĢ, kas pēdējos gados saskaras ar finansiālām grūtībām un neskaidru nākotni.

Diskusija par Murjāņu Sporta ģimnāziju

Par MSĢ nākotni un finansiālām grūtībām šīs tematiskās diskusijas tiks apspriestas raidījumā "(Bez)maksas sports". Šis jautājums ir īpaši aktuāls, jo MSĢ ir bijusi viena no galvenajām talantu kaltuvēm Latvijā, bet tagad tās pastāvēšana ir apdraudēta. Raidījuma oktobra sērijā piedalīsies vairāki eksperti no sporta nozares, tostarp MSĢ direktors Sergejs Čevers.

Raidījuma gaidāmais saturs

Jaunākā raidījuma sērija par MSĢ notiks 22. oktobrī kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com. Šajā raidījumā plānots detalizētāk iepazīstināt ar MSĢ situāciju un diskutēt par iespējamiem risinājumiem, lai nodrošinātu tās ilgtspēju nākotnē.

Noslēgums

Latvijas sporta attīstībā ir būtiski pievērst uzmanību gan jauno talantu saglabāšanai, gan izglītības institūciju ilgtspējai. Ekselences programma un diskusija par Murjāņu Sporta ģimnāziju sniedz iespēju pārdomāt un attīstīt Latvijas basketbola un sporta vidi kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas