Video: Dreimane: "Absurdi sanāk. SOK tirgo raidtiesības, bet olimpiešiem nemaksā""(Bez)maksas sports"
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Video: Dreimane: "Absurdi sanāk. SOK tirgo raidtiesības, bet olimpiešiem nemaksā"

Video skaties šeit

Dreimane par olimpiskajām spēlēm: personīgā pieredze un reālā situācija

Ketija Dreimane, kas 2016. gadā pārstāvēja Latviju olimpiskajās spēlēs burāšanā un ieguva 24. vietu, nesen dalījās ar savu viedokli par olimpisko spēļu sistēmu. Pēc tam, kad viņa jaunībā piedzīvoja šos īpašos brīžus, Dreimane ir izvēlējusies novirzīt savu uzmanību uz autosportu, taču olimpisko spēļu tēma joprojām ir viņai tuva. Intervijā ar Rolandu Eliņu raidījumā "(Bez)maksas sports" viņa uzsvēra savas domas par dalību olimpiskajās spēlēs un to, ko tas nozīmē sportistiem.

Absurdu raksturojums olimpiskajās spēlēs

Dreimane atklāja, ka mūsdienu perspektīvā olimpisko spēļu sistēma viņai šķiet absurda. Viņa norādīja, ka starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) gūst nozīmīgus ienākumus no TV raidtiesību tirdzniecības, kamēr paši sportisti, kas investē milzīgu darbu un laiku, piedalās olimpiskajās spēlēs principā brīvprātīgi un nesaņem par to gandarījumu. “Mūsdienās SOK labprāt izmanto sportistu entuziasmu un ideālus. Viņi līdzjūtīgi un dedzīgi notiekošā dēļ ir gatavi ieguldīties, lai tikai tiktu uz OS, un bieži piever acis uz to, ka šo pasākumu peļņu gūst citi,” sacīja Dreimane.

Raidījums "(Bez)maksas sports" un diskusijas par olimpisko spēļu finansēm

Raidījuma "(Bez)maksas sports" otrās sezonas atklāšanas epizode, kas ir veltīta olimpisko spēļu globālajām finansēm, tiks izrādīta nākamajā otrdienā, 23. jūlijā, plkst. 21.00 TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com. Šajā epizodē tiks aplūkotas ne tikai Dreimanes domas, bet arī plašāka diskusija par to, kā tiek iedalīti resursi un vai sportisti saņem pienācīgu atlīdzību par savu ieguldījumu.

Secinājumi no Dreimanes viedokļa

Ketija Dreimane apstiprina, ka šobrīd ir nepieciešama nopietna pārdomāšana par olimpisko spēļu organizācijas modeli, lai nodrošinātu, ka sportistu ieguldījums tiek atzīts un novērtēts. Viņas teiktais uzsvēra nepieciešamību veidot godīgāku un caurskatāmāku sistēmu, kas atbalsta notikumus un dalībniekus, nevis tikai Uztur milzīgas korporatīvās intereses.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas