• 2024. gada 16. septembris 14:47
  • LSM
  • 5

VIDEO: Filmu studija «Rija» iepazīstina ar animāciju «Meitene dzinējsuns»

Video skaties šeit

Filmu studija «Rija» un jauna animācijas filma

Filmu studija «Rija» ir iepazīstinājusi ar savu jaunāko projektu — ģimenes animācijas filmu «Meitene dzinējsuns». Šis darbs ir īpaši gaidīts, jo tas solās iepriecināt ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos ar aizkustinošu stāstu un augstvērtīgu māksliniecisko izpildījumu.

Pirmizrāde Berlīnes kinofestivālā

Filma «Meitene dzinējsuns» savu ceļu pie skatītājiem uzsāka prestižajā Berlīnes kinofestivālā. Šī starptautiskā platforma ir kļuvusi par nozīmīgu skatuvi, kur jauni un talantīgi filmas autori var parādīt savus darbus pasaules auditorijai. Berlīnē filma guva plašu atzinību un interesi, apstiprinot tās kvalitāti un potenciālu.

Eiropas Kino akadēmijas nominācija

Šogad filma «Meitene dzinējsuns» saņēma Eiropas Kino akadēmijas nomināciju kategorijā "Labākā Eiropas pilnmetrāžas animācijas filma". Šī nominācija apliecina filmas izcilību un to, cik svarīgi ir atbalstīt un attīstīt vietējo kino nozares talantus. Nominācija ir ne tikai atzinība radošajai komandai, bet arī būtisks solis Latvijas animācijas filmām starptautiskajā ainavā.

Palašana Latvijas kinoteātros

Filma «Meitene dzinējsuns» no 11. oktobra būs pieejama Latvijas kinoteātros. Šis ir lielisks brīdis, kad ģimenes var doties uz kino un baudīt jauno animācijas piedzīvojumu. Ir paredzams, ka filma piesaistīs plašu auditoriju, un tajā būs daudz pozitīvu emociju un jaunrade, kas varētu iedvesmot nākamās paaudzes radošus prātus.

Noslēgumā

Studija «Rija» ir paveikusi lielisku darbu ar filmu «Meitene dzinējsuns», un tās panākumi Berlīnē un Eiropas Kino akadēmijā tikai apliecina Latvijas animācijas kino potenciālu. Kā norāda filmas veidotāji, šī ir daļa no plašākas vīzijas par Latviju kā radošu un inovāciju bagātu valsti. Nepalaidiet garām iespēju piedalīties šajā aizraujošajā ceļojumā kinoteātros!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas