Video: Idiotisks un ļauns sitiens čečenu cīkstoņa izpildījumā. Briest mūža diskvalifikācijaSolis pa kreisi
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Video: Idiotisks un ļauns sitiens čečenu cīkstoņa izpildījumā. Briest mūža diskvalifikācija

Video skaties šeit

Debija profesionālajā boksā

MMA cīkstonis Idriss Abdurašidovs, kurš dzimis Čečenijā un pārstāv Krieviju, nesen veica savu debiju profesionālajā boksā. Cīņa norisinājās Taizemē pret pieredzējušo Irānas bokseri Bageru Farahi, kuram pirms šīs cīņas bija 2-0 bilance un bagāta pieredze amatieru boksā. Abdurašidovs, pazīstams ar iesauku "Agresors", cīņas gaitā saskārās ar grūtībām, kas samazināja viņa izredzes uz uzvaru.

Neparasts un neētisks sitiens

Cīņas laikā, kad Farahi vēlējās izvirzīties vadībā, Abdurašidovs izvēlējās neparastu un neētisku risinājumu – sitienu ar kāju pēc iziešanas no klinča. Šis sitiens, kas trāpīja Farahi pa galvu, radīja šoku klāt esošajiem un nekavējoties izsauca diskvalifikāciju. Šāda rīcība ir pretrunā ar boksa principiem un etiketi, kas rada jautājumus par Abdurašidova pielaidīšanu citiem cīņu sporta veidiem.

Palīdzības meklējumi un diskvalifikācijas draudi

Izrādījās, ka pēc šī incidenta Abdurašidovs ne tikai pārkāpa sportiskos principus, bet arī publicēja video ar šī sitiena epizodi savos sociālajos tīklos, izsakot lepnumu par savu rīcību. Šī attieksme ir radījusi plašas diskusijas par cīkstoņu atbildību un sporta ētiku. Sabiedrībā esam dzirdējuši aicinājumus uz mūža diskvalifikāciju, kas ļoti iespējams nozīmē, ka Abdurašidova karjera cīņu sportā ir beigusies.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Šī situācija atklāj ne tikai individuellen sportista pieeju, bet arī jautājumus par to, kā sporta organizācijas rīkosies, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē. Cīņu sportā ir svarīgi saglabāt īpašu cieņu pret pretiniekiem un sporta noteikumiem. Idriss Abdurašidovs, iespējams, būs spiests saskarties ar sekām par savu rīcību, kas var būt nopietni ietekmējusi viņa nākotnes iespējas gan boksā, gan MMA.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas