Video: Jelgavā ar zagtu "Audi" ar 178 km/h bēg no policijasKriminālziņas/Ziņas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 16. augusts 14:48
  • Delfi
  • 10

Video: Jelgavā ar zagtu "Audi" ar 178 km/h bēg no policijas

Video skaties šeit

Notikuma apraksts

Svētdienas agrā rītā, 11. augustā, ap pulksten 6.00, Valsts policijas amatpersonas Jelgavā veica satiksmes uzraudzību, kad pamanīja kādu transportlīdzekli. Tas bija "Audi" automobīlis, kura vadītājs, ieraugot policistus, izrādīja neparastu uzvedību – mainīja braukšanas virzienu un strauji palielināja ātrumu.

Apcietināšana un sekas

Lai arī policijas darbinieki uzreiz sāka sekot uzmācīgajam vadītājam, viņš bija nolēmis nepakļauties likuma prasībām un doties bēgšanas ceļā. Drošības dienesti, veicot ātru rīcību, ne tikai nodrošināja ceļu drošību, bet arī centās novērst iespējamās sadursmes ar citiem satiksmes dalībniekiem. Vēlāk noskaidrojās, ka šis "Audi" ir bijušais zagtā transportlīdzekļa statuss.

Ātrums un risks

Pārsteidzoši, vadītājs attiecīgajā brīdī izdarīja radikālu izvairīšanās manevru, palielinot ātrumu līdz pat 178 km/h, kas ir ievērojami virs atļautā ātruma ierobežojuma. Šāda uzvedība nenovēršami palielināja riskus gan pašam vadītājam, gan citiem ceļu lietotājiem, radot briesmas uz Jelgavas ielām.

Kopīgas pūles sabiedriskās drošības nodrošināšanai

Valsts policija aicina visus iedzīvotājus būt apdomīgiem un nepakļauties vilinājumam bēgt no policijas, jo tas var novest pie nopietnām sekām. Policijas spēki turpinās rūpīgi sekot sabiedriskās drošības nodrošināšanai un veikt likuma sargāšanas pasākumus, lai neatļauta uzvedība uz ceļiem nebūtu pieļaujama.

Secinājumi

Šis incidents Jelgavā atkal uzsver nepieciešamību uzlabot sabiedrības izpratni par ceļu drošību un likumdošanu. Aicinām katru šoferi būt atbildīgam par savu rīcību, ievērot ātruma ierobežojumus un nekad nedomāt par bēgšanu no policijas, jo tas var beigties ar nevainīgu cilvēku iesaistīšanos avārijās un nopietnām sekām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas