• 2024. gada 16. septembris 09:53
  • NRA
  • 4

VIDEO: Krievijas uzbrukumā 12 stāvu ēkai Harkivā cietuši 42 cilvēki

Video skaties šeit

Uzbrukums Harkivā

Harkivā svētdien, 29. oktobrī, Krievijas armijas triecienā cieta 12 stāvu dzīvojamais nams. Saskaņā ar pilsētas mēra Ihora Tereheva sniegto informāciju, uzbrukums izraisīja nopietnus postījumus un radīja bažas par cilvēku drošību.

Cilvēku upuri un ievainojumi

Līdz šim zināms, ka triecienā dzīvību zaudējis viens cilvēks, bet ievainoto skaits sasniedzis 42. Pilsētas slimnīcās nogādāti vairāki smagi cietušie, kuru dzīvības šobrīd atrodas ārstu rokās. Vietējās varas iestādes ir uzsākušas izmeklēšanu un nodrošina atbalstu cietušajiem.

Atsauksmes un reakcijas

Iedzīvotāji pauž šoku un dusmas par šādu nāvējošu agresiju. Sociālajos tīklos ir izplatījušies vairāki liecinieku stāsti, kas apraksta brīdi pirms trieciena un tā sekas. Pilsētas mērs Terehevs aicina starptautisko sabiedrību reaģēt uz šo vardarbību un palīdzēt aizsargāt Ukrainas civiliedzīvotājus.

Situācija Harkivā

Harkiva, viena no Ukrainas lielākajām pilsētām, jau ilgu laiku ir bijusi Krievijas uzbrukumu mērķis. Iedzīvotāji šajā reģionā regulāri saskaras ar drošības apdraudējumiem un palielinātu trauksmi. Šis jaunais incidents atkārtoti liek domāt par steidzamu nepieciešamību pēc starptautiskās sabiedrības atbalsta un palīdzības.

Noslēgumā

Krievijas uzbrukums Harkivā vēlreiz apliecina, ka karš Ukrainā turpinās un ir vairāk nekā militārs konflikts – tas ir jautājums par cilvēku dzīvībām un nākotni. Kopā jācīnāmies par mieru un stabilitāti reģionā, lai novērstu līdzīgus gadījumus nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas