• 2024. gada 21. jūlijs 16:54
  • Delfi
  • 9

Video: Mazāk nepaliek – 500 kilometru garumā pētīs Baltijas jūras piekrastes atkritumus

Video skaties šeit

Zaļās ekspedīcijas "Mana jūra" mērķis

Zaļās ekspedīcijas "Mana jūra" dalībnieki ir uzsākuši savu 13. ekspedīciju, kuras laikā viņi plāno veikt vairāk nekā 500 kilometrus garu ceļu pa Baltijas jūras piekrasti. Šīs ekspedīcijas mērķis ir uzskaitīt atkritumus, kas piesārņo Baltijas jūru, kā arī izglītot sabiedrību par vides problēmām un nepieciešamību rūpēties par dabas resursiem.

Izpētes sākuma rezultāti

Pirmajā posmā žurnālistiem tiek ziņots, ka atkritumu skaits piekrastē nav pārāk liels. Tomēr eksperti brīdina, ka secinājumus par piesārņojuma līmeni vēl ir pāragri izdarīt. Tas ir īpaši būtiski, ņemot vērā, ka dažkārt atkritumi var būt viegli paslēpti vai izvietoti vietās, kur tos ir grūtāk saskatīt.

Pagājušā gada pieredze

Kā liecina iepriekšējās ekspedīcijas dati, 2022. gadā katrā pludmalē tika konstatēti ap 35 dažādi atkritumu veidi. Šie rezultāti uzsver nepieciešamību regulāri novērtēt piesārņojuma situāciju un sabiedrībai radīt izpratni par atkritumu atdalīšanu un otrreizēju izmantošanu. Tāpat ir svarīgi motivēt cilvēkus aktīvi piedalīties vides aizsardzībā un piekrastes attīrīšanā.

Aicinājums rīkoties

Ekspedīcijas dalībnieki aicina visus sabiedrības locekļus būt aktīviem un pievērst uzmanību apkārtējai videi. Katrs var sniegt sav contributions, lai samazinātu atkritumu daudzumu piekrastēs un aizsargātu Baltijas jūras ekosistēmu. Tādējādi varam nodrošināt, ka nākamajām paaudzēm ir iespēja baudīt tīru un skaistu jūru.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas