Video: Murjāņu jautājums: termiņš janvāris, bet IZM darba grupa darbu vēl nav sākusi"(Bez)maksas sports"
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Video: Murjāņu jautājums: termiņš janvāris, bet IZM darba grupa darbu vēl nav sākusi

Video skaties šeit

Murjāņu Sporta ģimnāzijas finansējums

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau septembra beigās paziņoja par papildu vairāk nekā 170 tūkstošu eiro piešķiršanu Murjāņu Sporta ģimnāzijas (MSĢ) darbības nodrošināšanai. Šis solījums nāk kā atbilde uz problēmām, ar kurām MSĢ saskaras, un ir paredzēts, lai atbalstītu sporta skolas turpmāko attīstību.

Darba grupas veidošana un stagnācija

Līdztekus finansējumam IZM solīja izveidot darba grupu, kas korporatīvi apvienos sporta organizācijas un ekspertus, lai kopīgi rastu risinājumus MSĢ ilgtspējai un attīstībai. Tomēr, kā atzinis Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Marks, šī darba grupa vēl nav tikusi pie pirmajām sanāksmēm, liekot jautāt, cik efektīvi tiek īstenoti solījumi.

Neskaidras perspektīvas un vadības maiņa

Viens no galvenajiem bažām ir saistīts ar to, ka IZM plāno iepazīstināt ar redzējumu par MSĢ vidējā termiņa stratēģiju jau janvārī. Būtiska informācija par nākotnes plāniem vēl joprojām nav pieejama, jo nepagāja pat trīs mēneši, kad IZM Sporta departamenta vadītājs Aleksandrs Samoilovs devās uz privātā biznesa aktivitātēm ārpus Latvijas.

Raidījuma uzmanība uz Murjāņu sporta ģimnāziju

Raidījums “(Bez)maksas sports” oktobra epizodē pievērsīsies tieši MSĢ. Tas tiek gaidīts ar interesi, jo pastāv liels sabiedrības interesents par to, kā valsts plāno risināt jautājumus, kas skar sporta izglītību. Raida sākums paredzēts 22. oktobra vakarā kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas