Video: Nepilngadīgais Daugavpilī ar zagtu auto no policijas bēg ar 162 km/hKriminālziņas/Ziņas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 31. jūlijs 09:50
  • Delfi
  • 14

Video: Nepilngadīgais Daugavpilī ar zagtu auto no policijas bēg ar 162 km/h

Video skaties šeit

Notikuma apraksts

Svētdien, 28. jūlijā, Daugavpilī notikuši dramatiskas notikumu attīstības, kad Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde saņēma informāciju par divu automašīnu zādzību no kāda vietējā autoservisa. Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka zādzību veica 2010. gadā dzimis jaunietis, kurš iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem.

Zagšanas un bēgšanas detaļas

Jaunietis, izmantojot zagto automašīnu, mēģināja bēgt no policijas. Pēdējo nedēļu laikā tas ir vēl viens pierādījums, ka jaunieši, kuriem bija saskarsme ar likumu, dažreiz izvēlas riskantus ceļus, kas var novest pie nopietnām sekām. Policijas informācija liecina, ka bēgšanas laikā jaunietis vietām sasniedza pat 162 km/h, kas ir ārkārtīgi bīstami gan viņam pašam, gan citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Aizturēšana un tiesiskās sekas

Neraugoties uz lielo ātrumu un bēgšanu, policijai izdevās aizturēt jaunieti. Pret viņu tika uzsāktas vairākas tiesiskās procedūras: viens kriminālprocess par zādzību un trīs administratīvā pārkāpuma procesi, kas saistīti ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanām. Šādas situācijas atkārtošanās nevar tikt pieļauta, un policija aicina sabiedrību būt piesardzīgiem un ziņot par aizdomīgām aktivitātēm.

Sekas un sabiedrības reakcija

Notikums radījis bažas Daugavpils iedzīvotāju vidū, jo liek domāt par jauniešu drošību un to, kā aizsargāt sabiedrību no līdzīgiem incidentiem. Policija aicina vecākus pievērst uzmanību savu bērnu rīcībai un izmantot izglītojošas aktivitātes, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē. Svarīgi ir veicināt dialogu un izpratni starp jauniešiem un varas iestādēm, lai kopīgi rastu risinājumus šādām problēmām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas