• 2024. gada 16. septembris 08:42
  • LA
  • 4

VIDEO. Plūdi Centrāleiropā turpinās; Moldovā cilvēki "plūst pa straumi"

Video skaties šeit

Katastrofālie plūdi Centrāleiropā

Centrāleiropa šajā gadā piedzīvojuši nopietnus dabas postījumus, jo plūdi turpinās bez mitēšanās. Vairākas valsts teritorijas ir smagi skartas, un vietējās varas iestādes strādā pie izsistā rezultāta novēršanas. Dabas katastrofu apstākļos tūkstošiem cilvēku ir spiesti pamest savas mājas, meklējot patvērumu drošākās vietās.

Situācija Moldovā

Īpaši dramatiskas ir ziņas no Moldovas, kur pilsētās cilvēki piedzīvo milzīgas grūtības. Sociālajā tīklošanās vietnē “X” ziņu medijs Visegrád 24 ir publicējis satraucošu video no Moldovas galvaspilsētas Kišiņevas. Tajā redzams, kā cilvēki ir spiesti pārvietoties pa applūdušajām ielām, izskatoties, it kā viņi "plūst pa straumi". Šie attēli liecina par katastrofālo situāciju, kas ir radījusi milzīgas bažas par iedzīvotāju drošību un infrastruktūras bojājumiem.

Reakcija un atbalsts

Tomēr šajā grūtajā laikā ir jāuzteic arī stabila solidaritāte, ko izrāda sabiedrība un valdība. Resursi tiek mobilizēti, lai sniegtu palīdzību cietušajiem un atjaunotu bojātos objektus. Vietējo organizāciju un starptautisko aģentūru atbalsts ir ļoti svarīgs, lai nodrošinātu nepieciešamo palīdzību cilvēkiem, kuriem tā nepieciešama visvairāk. Centrāleiropā valda bažas par laika apstākļu turpmākajām tendencēm, jo plūdu seku novēršana ir liela izaicinājuma priekšā, un valstīm būs nepieciešama laikus reaģēt. Mēs turpināsim sekot līdzi attīstībai un ziņot par jauniem notikumiem šajā dramātiskajā situācijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas