Video: Seno zobenu cīņu kadri filmās: cik tuvi tie ir sporta cīņām? Vērtē eksperts

Video skaties šeit

Raidījums "Ārpus kadra" veltīts Eiropas vēsturiskajām cīņu mākslām

Raidījums "Ārpus kadra" šonedēļ bija veltīts mazāk zināmai nozarei un sportam, kas pulcē arvien vairāk interesentu - Eiropas vēsturiskajām cīņu mākslām (HEMA). Tas apvieno vēsturi, cīņas un fiziskās aktivitātes, un ir ieguvis popularitāti pēdējā laikā.

Iepazīstināšana ar "HEMA Riga" vadītāju Reinisu Rinku

Studijā viesojās "HEMA Riga" vadītājs Reinis Rinka, kurš dalījās ar saviem ieskatiem par Eiropas vēsturiskajām cīņu mākslām un skaidroja to atšķirības no citiem sporta veidiem, piemēram, paukošanas. Viņš bija iespaidīgs un zinošs par savu sportu.

Vērtējums par seno zobenu cīņu kadriem filmās

Interesanti, ka studijā tika apspriesta tēma par seno zobenu cīņu ainām filmās. Reinis Rinka tika aicināts vērtēt, cik tuvi filmešu attēlojumi ir patiesajām cīņām, un cik tuvas tās ir šobrīd notiekošajām sacensībās. Tas sniedza plašāku ieskatu par šo ainas un parādīja, ka vēsturiskā precizitāte var atšķirties no reālās pieredzes.

Skaties "Ārpus kadra" pilnā garumā

Ja vēlies uzzināt vairāk par Eiropas vēsturiskajām cīņu mākslām un iegūt padziļinātu ieskatu par šo ainas filmās, skaties raidījumu "Ārpus kadra" trešdienas vakarā, 26. jūnijā, plkst. 22.15 TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com. Tāpat raidījumu var klausīties populārākajās audio straumēšanas vietnēs. Podkāstu "Ārpus kadra" atbalsta Aizdevums.lv.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas