Video: Siguldas vidusskolas pirmo valsts aizsardzības mācības nodarbību vēro arī Valsts prezidents

Video skaties šeit

Valsts aizsardzības mācības jaunums Latvijā

Sākot ar 2023./2024. mācību gadu, Latvijas izglītības sistēmā stājas spēkā obligāta valsts aizsardzības mācība visās skolās. Šī iniciatīva ir vērsta uz jauniešu sagatavošanu valsts aizsardzībai un drošībai, piedāvājot viņiem iespēju iegūt nepieciešamās zināšanas un prasmes.

Siguldas vidusskolas pieredze

Siguldas novada vidējās izglītības iestādēs valsts aizsardzības mācība jau tiek īstenota kopš iepriekšējiem mācību gadiem, un šogad tas ir jau trešais gads, kad šī programma tiek ieviesta. Šodien, iekšējās izglītības sistēmas kontekstā, Siguldas pilsētas vidusskolā norisinājās pirmā nodarbība šajā mācību gadā.

Valsts prezidenta vizīte

Šīs nodarbības laikā klāt bija arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš apmeklēja skolu novada vizītes ietvaros. Prezidenta klātbūtne norāda uz valsts augsto interesi par jauniešu izglītošanu un gatavību aizsardzības jautājumos. Rinkēvičs uzsvēra, cik nozīmīgi ir izprast un apzināties savas tiesības un pienākumus attiecībā uz valsts drošību.

Skolēnu un pasniedzēju atsauksmes

Pirmās nodarbības laikā skolēni aktīvi iesaistījās diskusijās un praktiskajās aktivitātēs. Daudzi no viņiem izteica sajūsmu par jauno programmu, uzsverot, ka šī mācība sniedz iespēju ne tikai iegūt teorētiskas zināšanas, bet arī praktiskas iemaņas, kas var noderēt ikdienā. Pasniedzēji komentēja, ka šī gada programma ir papildināta ar jaunām metodēm un aktivitātēm, kas ļauj veicināt skolēnu interesi un angažētību.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Valsts aizsardzības mācība ir solis uz priekšu Latvijas izglītības sistēmā, kas veido jaunās paaudzes izpratni par valsts drošību un aizsardzību. Siguldas pilsētas vidusskolas pieredze liecina, ka jaunieši ir gatavi apgūt šos svarīgos nozīmīgos jautājumus un aktīvi piedalīties savas valsts nākotnes veidošanā. Ar Valsts prezidenta atbalstu un interesi, šī mācība noteikti kļūs par nozīmīgu daļu no Latvijas izglītības pamata.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas