• 2024. gada 16. septembris 06:32
  • LA
  • 12

VIDEO. "Sirreāli. Deg it kā būtu pildīts ar gāzi." Zibens iespēris vienā no Latvijas dižozoliem

Video skaties šeit

Sirreālais skats Burtnieku pagastā

Nedēļas nogalē Burtnieku pagastā tika novērots neparasts un skumjš skats - zibens bija iespēris vienu no Latvijas dižozoliem, radot sirreālu ainavu. Daudzi vietējie iedzīvotāji un apmeklētāji nevarēja vienaldzīgi skatīties uz notiekošo, bet kādam no acumlieciniekiem izdevās notikumu nofilmēt.

Video liecina par dabas spēku

Filmētajā materiālā redzams, kā dižozols liesmo, it kā tas būtu pildīts ar gāzi. Šis skats liecina par dabas spēku un tās neparedzamību. Tiklīdz zibens iespērās, kokam sākās strauja ugunsgrēka izplatīšanās, kas pievērsa daudzu cilvēku uzmanību. Video ir iespēja redzēt, cik viegli un ātri dabas spēki var izraisīt kaitējumu.

Reakcija sociālajos tīklos

Notikušais ātri guva atsaucību sociālajos tīklos, kur cilvēki dalījās ar savām emocijām un domām par piedzīvoto. Daudzi lietotāji izteica nožēlu par notikumu, bet citi bija pārsteigti par zibens spēku un tās radītajām sekām. Diskusijas par to, kā zibens ietekmē kokus un dabu kopumā, turpinās.

Dižozols - Latvijas dabas lepnums

Dižozoli ir ne tikai Latvijas simbols, bet arī daba, kas rūpējas par ekosistēmas līdzsvaru. Tie ir vietas, kur sastopami daudzi dzīvnieki un augi, tāpēc to iznīcināšana var radīt plašākas sekas. Notikumi kā šis atgādina par to, cik svarīgi ir saglabāt dabu un būt uzmanīgiem pret tās spēkiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas