VIDEO: uz jaunajiem ārstiem tiek izdarīts spiediens saziņā izmantot krievu valodu, norāda Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājsPar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

VIDEO: uz jaunajiem ārstiem tiek izdarīts spiediens saziņā izmantot krievu valodu, norāda Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs

Video skaties šeit

Jauni ārsti saskaras ar izaicinājumiem

Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs Jānis Vētra norāda, ka, uzsākot rezidentūras gaitas, jauni ārsti regulāri sastopas ar psihoemocionālu vardarbību. Šāda situācija var būtiski ietekmēt viņu profesionālo attīstību un garīgo veselību.

Spiediens izmantot krievu valodu

Vētra uzsver, ka jaunie ārsti piedzīvo spiedienu saziņā izmantot krievu valodu. Šī prasība var radīt papildus stresu un apgrūtināt komunikāciju ar kolēģiem un pacientiem, it īpaši tajās situācijās, kad ārsts nav pārliecināts par savu valodas prasmi.

Sabiedrības reakcija un iespējamie risinājumi

Latvijas sabiedrībai ir jāizprot jauniešu ārstu izaicinājumi un jārod risinājumi, lai atbalstītu viņu profesionālo izaugsmi. Vētra ierosina, ka būtu jārīko sociālās apziņas kampaņas, kas rosinātu diskusijas par valodas jautājumiem un veicinātu cieņu pret visām valodu prasmēm, kas ir būtiskas medicīnas jomā.

Noslēgumā

Ir būtiski, lai Latvijas veselības aprūpes sistēma aicinātu uz atvērtību un atbalstu ne tikai profesionālajā, bet arī emocionālajā jomā. Jaunie ārsti ir valsts nākotne, un ir svarīgi nodrošināt viņiem patīkamu un drošu darba vidi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas