Video: Vieni saka, ka "sacensības Latvijā nerīko skatītājiem", citi plāno maksas tiešraides"(Bez)maksas sports"
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Video: Vieni saka, ka "sacensības Latvijā nerīko skatītājiem", citi plāno maksas tiešraides

Video skaties šeit
Tiešraidi skaties šeit

Sporta sakarā – skatītāju trūkums un maksas tiešraides idejas

Latvijas sporta pasaule šobrīd ir izsētā diskusiju lokā, kurā parādās kontrastējoši viedokļi par skatītāju trūkumu un maksas tiešraižu ieviešanu. Bijusī Baltijas Basketbola līgas mārketinga direktora Jāņa Janševica izteikumi ir izsaukuši pretrunīgus komentārus, kas liecina par dziļākām problēmām, ar kurām saskaras Latvijas sporta nozare.

“Sacensības Latvijā nerīko skatītājiem”

Jānis Janševics savā izteikumā aicina pievērst uzmanību tam, kāpēc vairojās aktīvāku skatītāju interesi par vietējām sacensībām, akcentējot, ka “futbola Virslīga netiek rīkota skatītājiem”. Viņš uzsver, ka šis turnīrs kalpo, lai sadalītu ceļazīmes uz Eiropas sacensībām, kas faktiski nosaka spēļu nozīmīgumu. Dažādas reakcijas no futbola sabiedrības liecina par plašu diskusiju par to, vai Latvijas čempionātu sporta pasākumiem tiešām ir jākļūst pieejamākiem un pievilcīgākiem.

Maksas tiešraide – jauns alfabetizācijas posms?

Futbola Virslīgas valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs piedāvā interesantu risinājumu – atteikties no bezmaksas tiešraidēm un ieviest simbolisku maksu par to, aizstāvot šo ideju ar apgalvojumu, ka tas uzlabos translāciju kvalitāti. Šī stratēģija ir vērsta uz to, lai radītu stabilāku budžetu, kas ļautu investēt infrastruktūrā un piedāvāt augstāku kvalitāti gan vietējiem, gan starptautiskiem skatītājiem.

Diskusijas joprojām turpinās

Šobrīd redzam, ka Latvijas sporta sabiedrības viedokļi ir šifrēti un daudzi joprojām meklē atbildes uz jautājumu, kā padarīt vietējās meistarsacīkstes pievilcīgākas. Lai gan vieni aizstāv Janševica viedokli par sacensību organizēšanu, lai apmierinātu Eiropas prasības, citi mēģina panākt izmaiņas, kas padarītu spēļu apmeklēšanu un skatīšanos daudzveidīgāku un jaudīgāku. Skaidrs ir viens – diskusija par Latvijas sporta nākotni ir tikai sākusies, un tās rezultātus varam gaidīt ar nepacietību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas