Vienas dienas pārgājiens no «Caunītēm» līdz Valmierai – skati kā ārzemēs un finišā pica
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 05:11
  • LSM
  • 4

Vienas dienas pārgājiens no «Caunītēm» līdz Valmierai – skati kā ārzemēs un finišā pica

Ceļojuma maršruts un dabas skaistums

Šī gada rudenī, piedāvājam neaizmirstamu piedzīvojumu - vienas dienas pārgājienu no «Caunītēm» līdz Valmierai. Šis maršruts caur Gaujas Nacionālo parku sniedz iespēju iepazīt vietējo dabu un skaistumu, kas nereti atgādina ārvalstis. Gleznainās ainavas, kurās upes murmulis satiekas ar kuplām melleņu plantācijām un noslēpumainajiem paparžu biezokņiem, iedvesmo ikvienu dabas mīļotāju.

Sietiņiezis - dabas brīnums un stāstu avots

Maršruta laikā īpaši izceļas Sietiņiezis, kas ir viens no ievērojamākajiem dabas veidojumiem. Nostāsti un leģendas, kas apvij šo vietu, piešķir tai īpašu noslēpumainību. Viesojoties šajā vietā, šķiet, ka esi nonācis kaut kur tālu aiz Zemeslodes – tās neparastā forma un varenība tiešām izskatās kā iznākusi no pasakām.

Avotiņi un dabiskais prieks

Pārgājiena gaitā ceļotājiem paveras iespēja satikt dzidrus avotus, kas rotaļājas meža ielokos. Šie avotiņi ne tikai nomierina, bet arī sniedz iespēju iepazīt dabas krāšņumu tuvplānā, veidojot neaizmirstamu pieredzi ikvienam pārgājiena dalībniekam.

Finišs ar picu Valmierā

Kad ceļa izsistā noguruma piedzīvojums beidzot ir noslēdzies un gaisā sajūtama picas smarža, pārgājiena dalībnieki tiek aicināti baudīt gardo maltīti Valmierā. Finišs pie picu restorāna ir ne tikai lielisks veids, kā atgūt spēkus, bet arī iespēja dalīties ar iespaidiem par šo brīnišķīgo pārgājiena pieredzi. Šis pārgājiens ir lieliska iespēja ikvienam, kas vēlas izzināt Latvijas dabas skaistumu un piedzīvot autentisku dabas tuvību. Nāciet līdzi un piedzīvojiet kaut ko īpašu – jo šī ir diena, ko atcerēsieties!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas