Vietējie iedzīvotāji satraukušies par zirgiem Kroņaucē – pazuduši vairāki desmitiEkonomika/Delfi plus/Delfi bizness
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 14. septembris 18:29
  • Delfi
  • 23

Vietējie iedzīvotāji satraukušies par zirgiem Kroņaucē – pazuduši vairāki desmiti

Vietējo iedzīvotāju uztraukums par zirgu pazušanu

Kroņaucē, mazā, bet gleznainā Dobeles novada pilsētā, iedzīvotāji un ceļotāji ilgus gadus ir priecājušies par zirgiem, kas bija ne tikai skaista dabas daļa, bet arī populāra tūrisma pievilcība. Taču pēdējā laikā šī prieka vietā ir radusies liela uztraukuma gaisotne, jo vietējā zirgaudzētavā "Agrofirma Tērvete" pazuduši vairāki desmiti zirgu.

Kur palikuši zirgi?

Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju stāstīto, zirgi "Agrofirma Tērvete" vairs nav jau vairākus mēnešus. Tūristiem un vietējiem ir palicis jautājums – kur tieši ir pazuduši? Ierastās ekskursijas, kas agrāk piesaistīja simtiem apmeklētāju, vairs nenotiek, un oficiāla informācija par zirgu likteni šajā brīdī nav pieejama.

Vietējā sabiedrība meklē atbildes

Pazudušo zirgu jautājums ir radījis nevienprātību un satraukumu ne tikai vietējo iedzīvotāju vidū, bet arī starp aizsardzības organizācijām un dzīvnieku labturības aizstāvjiem. Iedzīvotāji ir uzsākuši pārrunas ar pašvaldību, lai noskaidrotu situāciju un noskaidrotu, kāpēc šādas izmaiņas notikušas bez skaidras informācijas.

Secinājumi un tālākie soļi

Mājaslapā joprojām ir pieejams aicinājums pieteikties ekskursijām uz zirgaudzētavu, kas tagad izskatās kā maldinoša informācija. Iedzīvotāji cer, ka tuvākajā nākotnē tiks sniegtas skaidras atbildes par pazudušo zirgu likteni un tiks veikti pasākumi, lai nodrošinātu šo dzīvnieku labturību. Situācija Kroņaucē atspoguļo svarīgu jautājumu par dzīvnieku aizsardzību un sabiedrības tiesībām uz informāciju, kas turpinās būt aktuāls arī turpmāk.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas