Viltus kailfoto nav joks, bet gan likumpārkāpumsSabiedrība/Delfi plus
Foto un virsraksts: Delfi

Viltus kailfoto nav joks, bet gan likumpārkāpums

Vairāk foto skaties šeit

Incidenta apraksts

Pirmdienas, 21. oktobrī, Selma Levrence, aktīviste un sabiedriskā darbiniece, sociālajā medijā "X" publicēja savu fotogrāfiju ar aicinājumu ziedot līdzekļus. Tās mērķis bija pievērst uzmanību kādam sociālam projektam, tomēr pēc dažām stundām notika negaidīta un nepatīkama situācija. Kāds lietotājs, izmantojot mākslīgā intelekta apstrādi, dalījās ar attēlu, kurā Selma bija attēlota "izģērbtā" veidā. Šis ieraksts izsauca plašu sašutumu un diskusijas sociālajos tīklos.

Sabiedrības reakcija

Ziņas par incidentu ātri izplatījās, un sociālo mediju lietotāji uzsāka aktīvas diskusijas par to, vai šāda rīcība ir pieļaujama. Daži uzsvēra, ka tas ir rupjš pārkāpums, kamēr citi mēģināja tikpat asi aizstāvēt mākslīgā intelekta izmantošanas brīvību. Sabiedrībā bija novērojams izteikts sašutums, uzsverot, ka līdzīgu situāciju nepieņemamība ir jāizskaidro un jāapzinās, lai nepieļautu līdzīgas situācijas nākotnē.

Ekspertu viedoklis

Portāls "Delfi" sazinājās ar doktoranti Jūliju Terjuhanu, kura specializējas mākslīgā intelekta jautājumos. Terjuhana skaidroja, ka šāda veida attēlu radīšana ar mākslīgā intelekta palīdzību ir ne tikai morāli nekorekta, bet arī likumpārkāpums. “Jebkurš attēls, kas ir radīts ar mērķi pazemināt vai noniecināt personu, ir jāuzskata par aizskarošu un nelikumīgu. Personas privātuma ievērošana ir būtiska, un šādas darbības ir jāvērtē nopietni,” viņa uzsvēra.

Secinājums

Šis incidents ir spilgts piemērs tam, cik svarīgi ir aizsargāt personas datus un privātumu digitālajā vidē. Viltus kailfoto izmantošana nav joks, bet gan nopietns likumpārkāpums, kas prasa sabiedrības un likumdevēju uzmanību. Mums visiem ir jābūt modriem un apzinīgiem attiecībā uz to, kā mēs izmantojam tehnoloģijas un kā tās var ietekmēt citu cilvēku dzīves.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas