• 2024. gada 25. augusts 12:59
  • Delfi
  • 5

Vīrietis grib ar meitu doties uz Krieviju, bāriņtiesa un tiesa iebilst

Vīrieša centieni doties uz Krieviju ar meitu

Vīrietis, kurš vēlas ceļot uz Krieviju kopā ar savu meitu, ir nonācis sarežģītā situācijā. Bāriņtiesa, ņemot vērā apstākļus un bērna labklājību, ir lēmusi aizliegt izceļot uz šo valsti. Šis lēmums izraisījis strīdus starp tēvu un bāriņtiesu, un vīrietis ir centies apstrīdēt šo lēmumu.

Administratīvās rajona tiesas spriedums

Administratīvā rajona tiesa augustā ir noraidījusi tēva pieteikumu, kurā viņš prasīja atzīt bāriņtiesas lēmumu par prettiesisku. Tiesas spriedums norāda, ka lēmums aizliegt izceļot uz Krieviju ir pamatots un attiecībā uz bērna labklājību ir jāņem vērā vairāki faktori, kas varētu negatīvi ietekmēt viņas attīstību un drošību.

Sabiedrības reakcija uz situāciju

Šī lieta ir radījusi plašu diskusiju Latvijas sabiedrībā par tētiem, kuri cenšas rūpēties par bērnu labklājību pretēji institūciju lēmumiem. Daži atbalsta vīrieti, apgalvojot, ka viņa tiesības uz ceļojumiem ar bērnu ir jāaizsargā, kamēr citi uzsver, ka bērnu drošība un labklājība ir primāra. Bāriņtiesu lēmumi ir jāvērtē ļoti nopietni, ņemot vērā bērna intereses.

Nākotnes neskaidrības

Šī gadījums radījis neskaidrības par to, kādas tiesības ir vecākiem attiecībā uz ceļošanu ar bērniem un kā bāriņtiesas varētu rīkoties līdzīgās situācijās nākotnē. Jebkurā gadījumā, gan tēvs, gan bāriņtiesa ir liecinājuši par savu apņēmību aizstāvēt savas pozīcijas, kas liecina par lielu emocionālo spriedzi un atsķirībām viedokļos par bērnu labklājību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas