
Visi trīs bērni palika laukos. Stiprā Jansonu ģimene Aizputē audzē graudus, dārzeņus un gaļas liellopus
Stiprā Jansonu ģimene Aizputē
Ināra Jansone no Dienvidkurzemes novada Aizputes pagasta zemnieku saimniecības "Kūdrāji" dalījās ar pieredzi, kā viņu ģimene ir spējusi izturēt dažādas krīzes, paļaujoties uz pašu audzēto produkciju. "Mums viss ir pašiem – vistas, cūkas, graudi, dārzeņi, piens un gaļas liellopi," viņa uzsver.Bērni paliek laukos
Kas ir vēl svarīgāk, visus trīs bērnus - dēlu Kristapu un meitas Lieni un Madaru - ir izdevies noturēt laukos, kur viņi aktīvi piedalās saimniecības darbībā. Tas parāda, cik nozīmīga ir ģimenes tradīcija un saikne ar lauksaimniecību.Bioloģiskie graudi un piena govis
Dēls Kristaps, strādājot kopā ar tēvu Māri, ir atbildīgs par 160 hektāru plašo lauk zemi, kur viņi audzē bioloģiskos graudus un tur piena govis. Šī pieeja ne tikai veicina videi draudzīgu ražošanu, bet arī novērš atkarību no importa produktiem.Dārzeņu audzēšana un gaļas liellopi
Meitas Liene un Madara pievēršas dārzeņu audzēšanai un gaļas liellopu saimniecībai. Tādējādi Jansonu ģimene nodrošina dažādību savā ražošanā un paplašina savus tirgus iespējas. Viņu centība un darbs ir skaidrs pierādījums tam, cik svarīga ir lauksaimniecība Aizputē un visā Latvijā.Ģimenes vērtības un nākotnes redzējums
Jansonu ģimene ir ne tikai saimnieki, bet viņi arī ciena un saglabā vērtības, kas saistītas ar laukiem un ilgtspējīgu pārtikas ražošanu. Ar šīm tradīcijām viņi gatavojas nākotnei un turpina attīstīt savu saimniecību, vienlaikus motivējot citus palikt laukos un pievērsties lauksaimniecībai.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit