• 2024. gada 16. septembris 15:23
  • NRA
  • 6

Visiem no Krievijas un Baltkrievijas ievestajiem suņiem un kaķiem būs jāveic papildus pārbaudes

Jauni noteikumi par suņu un kaķu ievešanu no Krievijas un Baltkrievijas

No šodienas visiem suņiem, kaķiem un mājas seskiem, kas tiek ievesti Eiropas Savienībā no Krievijas un Baltkrievijas, būs jāveic papildu pārbaudes. Šī prasība tiek ieviesta, lai nodrošinātu dzīvnieku veselību un samazinātu potencuālo trakumsērgas izplatību. Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji apstiprina, ka dzīvniekiem nepieciešams veikt trakumsērgas antivielu titrēšanas testus pirms ieiešanas ES teritorijā.

Izmaiņu mērķis un nepieciešamība

Šo izmaiņu mērķis ir uzlabot epidemioloģisko drošību un aizsargāt sabiedrības veselību. Trakumsērga ir bīstama infekcijas slimība, kas var izplatīties gan starp dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Pēc PVD datiem, šī prasība ir būtiska, ņemot vērā pašreizējo situāciju attiecībā uz dzīvnieku veselību gan Krievijā, gan Baltkrievijā.

Procedūras izpilde un prasības

Dzīvnieku īpašniekiem, kas plāno ievest savus mīluļus no minētajām valstīm, ir jānodrošina, ka tiek veikti visi nepieciešamie testi un procedūras. Tas ietver vakcināciju pret trakumsērgu, kā arī testus, kas pierāda antivielu klātbūtni organismā. Ja tests nedos pozitīvus rezultātus, dzīvnieki nevarēs iekļūt ES teritorijā. Turklāt ir jāņem vērā arī nepieciešamās dokumentācijas sagatavošana.

Reakcija no dzīvnieku īpašniekiem

Jaunā prasība ir radījusi dažādas atsauksmes no dzīvnieku īpašniekiem. Daži uzskata, ka tas ir saprātīgs solis, lai pasargātu dzīvnieku veselību, savukārt citi norāda uz iespējamo grūtību testu veikšanā un papildu finansiālajām izmaksām. PVD uzsver, ka šāda prakse jau tiek piemērota arī citās valstīs, lai nodrošinātu dzīvnieku un cilvēku drošību.

Nobeiguma domas

Kopumā jaunās prasības ieviešana par suņu un kaķu ievešanu no Krievijas un Baltkrievijas liecina par būtiskajām pārmaiņām Baltijas reģiona dzīvnieku veselības uzraudzībā. Pārtikas un veterinārais dienests aicina dzīvnieku īpašniekus rūpīgi sekot līdzi visām prasībām, lai garantētu drošu un veselīgu ceļojumu saviem mīluļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas