Višķos likvidēta ekoloģiskā katastrofaNovados
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Višķos likvidēta ekoloģiskā katastrofa

Višķos likvidēta ekoloģiskā katastrofa

Višķos pie Daugavpils bija milzīga mazuta glabātuve no padomju laikiem, ko uzskatīja par ekoloģisko katastrofu. Tagad ir risinājums.

Likvidēta milzīga mazuta glabātuve

Pēc ilgām sarunām un pētījumiem, beidzot, tika atrasts risinājums milzīgai mazuta glabātuvai Višķos. Šī bija viena no vecākajām un lielākajām mazuta krātuvēm Latvijā, ko uzskatīja par bīstamu ekoloģisko katastrofu.

Ekoloģiskās sekas

Mazuta glabātuve bija viens no bīstamākajiem vides piesārņotājiem Daugavpils reģionā. Tās darbības laikā tika saražots milzīgs daudzums toksisku vielu, kas negatīvi ietekmēja gan apkārtējo dabu, gan cilvēku veselību.

Risinājums un nākotnes plāni

Tagad, pēc mazuta glabātuves likvidēšanas, var sākt domāt par nākotni. Vides speciālisti un valsts iestādes strādā kopā, lai novērstu jaunu ekoloģisko katastrofu un attīrītu skartās teritorijas. Plāni ietver arī atjaunošanas projektus, lai atjaunotu dabas līdzsvaru un aizsargātu vidi no nākotnes postījumiem.

Šis solis iezīmē jaunu posmu Daugavpils reģiona vides aizsardzībā un var pozitīvi ietekmēt gan apkārtējo dabu, gan vietējo iedzīvotāju veselību.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas